Vágólapra másolva!
Az angol labdarúgó-bajnokság 3. fordulójának nyitómérkőzésén az Arsenal 1-1-es döntetlent játszott a Brighton & Hove Albion csapatával az Emirates Stadionban.

A forduló egyik legjobbnak ígérkező mérkőzését az Arsenal és a Brighton is százszázalékosan várta. Az Ágyúsok az első fordulóban a Wolverhamptont, múlt héten pedig az Aston Villát győzték le egyaránt 2-0-ra. A Brighton & Hove Albion is remekül kezdte a Premier League-szezont. A nyáron kinevezett Fabian Hürzeler együttese előbb az Evertont ütötte ki idegenben, majd múlt héten a Manchester United elleni diadalmaskodott 2-1-re egy hosszabbításban szerzett gólnak köszönhetően. 

Az első félidőben az Arsenal irányította a meccset, a 38. percben pedig meg is szerezte a vezetést, miután Bukayo Saka kiugratása után a német válogatott Kai Havertz értékesítette a ziccerét. 

Kai Havertz a második gólját lőtte a szezonban
Fotó: AFP/Benjamin Cremel

Érdekesség, hogy Saka az Arsenal mindhárom szezonbeli bajnokiján gólpasszt adott, erre legutóbb Thierry Henry volt képes, aki szintén három gólpasszal indította a 2004/05-ös szezont. 

A Brighton nem tűnt veszélyesnek, azonban a fordulás után az Arsenal középpályása, Declan Rice megkapta pályafutása első piros lapját a Premier League-ben, így a 49. perctől kezdve emberelőnyben játszhatott a Brighton. Innentől kezdve a vendég csapat irányított, az 58. percben pedig az egyenlítés is összejött, miután a brazil Joao Pedro bepofozott a kapuba egy kipattanót. 

Joao Pedro a Manchester United után az Arsenalnak is betalált
Fotó: AFP/Benjamin Cremel

A folytatásban az emberelőnyben futballozó Brightonnak több lehetősége is volt megnyerni a meccset, azonban David Raya, az Arsenal Európa-bajnok kapusa bemutatott pár hatalmas védést. A hajrában a vendégcsapat ment előre a győzelemért, de az Arsenal stabilan védekezett és beérte egy ponttal, így mindkét csapatnak megmaradt a veretlensége.

Premier League, 3. forduló:
Arsenal-Brighton 1-1 (1-0)

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!