Vágólapra másolva!
A Leverkusen bajnokijával elkezdődött a német Bundesliga is. A bajnoki címvédő a Borussia Mönchengladbach ellen kezdte a szezont, idegenben 2-0-a is vezetett, majd egyenlített a Gladbach, a győzelmet végül a hosszabbításban szerezte meg Xabi Alonso csapta.

A címvédő Bayer Leverkusen elképesztő végjáték után 3-2-re nyert a Borussia Mönchengladbach otthonában a német labdarúgó-bajnokság 2024-25-ös szezonjának péntek esti nyitómérkőzésén.

Az előző szezonban a Bundesliga történetében először veretlenül bajnok Leverkusen a 12. percben a korábbi Mönchengladbach-játékos Granit Xhaka bombagóljával szerezte meg a vezetést, majd a legutóbb idény legjobb játékosának választott Florian Wirtz találatával növelte előnyét.

Ugyan a fordulást követően is inkább Xabi Alonso együttese futballozott fölényben, a hazaiak két igazán nagy helyzetüket értékesítették, és úgy tűnt, otthon tudnak tartani egy pontot.

Mivel a második félidő elején a nagy füst miatt félbe kellett szakítani az összecsapást, a játékvezető 10 percet hosszabbított, az utolsó pillanatokban pedig egy VAR-jelzésnek köszönhetően büntetőhöz jutott a Leverkusen. A 11-eshez a 101. percben Wirtz állt oda, lövését ugyan hárította a hazaiak kapusa, de a kipattanónál már nem volt esélye.

A Leverkusen tartja az előző szezonban mutatott formáját, amikor tucatnyinál is több alkalommal szerzett gólt, sokszor győztes gólt a hosszabbításban.

Borussia Mönchengladbach-Bayer Leverkusen 2-3 (0-2)

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!