Vágólapra másolva!
A labdarúgó OTP Bank Liga 6. fordulójában a Diósgyőr 0-0-s döntetlent játszott a Győri ETO csapatával a miskolci DVTK Stadionban, ezzel az újonc ETO megszerezte az első pontját az NB I idei szezonjában.

A Diósgyőr egy döntetlennel, majd két vereséggel kezdte a szezont, a legutóbbi két meccsét azonban megnyerte Vladimir Radenkovics együttese, amely önbizalomtól duzzadva várhatta az ETO elleni összecsapást. Az újonc Győr borzalmas mérleggel érkezett Miskolcra, ugyanis az eddig lejátszott négy mérkőzéséből mind a négyet elveszítette, a meccs előtt már pedig már olyan pletykák is napvilágot láttak, hogy Debrecen csapatától elküldött Szrdjan Blagojevics lehet a csapat új edzője. 

Az első félidő alacsony színvonalú játékot hozott, azonban a Diósgyőr állt közelebb a gólszerzéshez. A 44. percben be is találtak a miskolciak Bright Edomwonyi révén, a gólt azonban videózás után érvénytelenítette Bogár Gergő játékvezető, ugyanis a nigériai támadó azzal szerzett előnyt a ziccere előtt, hogy ellökte a Győr védőjét, Deian Boldort. 

Döntetlen született a Diósgyőr és a Győr összecsapásán
Fotó: dvtk.eu

A fordulás után a Győr sokkal aktívabban futballozott, több nagy helyzetet is kialakított, a vezetést mégis majdnem a Diósgyőr szerezte meg a 60. percben. Egy kapu előtti kavarodás után Szatmári Csaba elé került a labda, de a hatméteres fejese a felső lécen csattant. 

Az utolsó húsz percben a Diósgyőr egyre nagyobb erőket mozgósított a győzelem érdekében, de a miskolci csapat támadójátékában nem volt elég kreativitás, így a nagy helyzetek elmaradtak. 

Ezzel maradt a gólnélküli döntetlen és a pontosztozkodás, amivel a Diósgyőr már három meccs óta veretlen az NB I-ben, az újonc Győr pedig megszerezte első pontját az élvonalban. 

A lefújás után aztán a két csapat játékosai aktivizálták magukat. A diósgyőri játékosok megrohamozták a Győr kapusát, a szlovák Samuel Petrast, ezt követően pedig kialakult egy tömegjelenet, amelyben mindkét csapat játékosai részt vettek, és percek kellettek ahhoz, hogy szétválasszák a feleket. 

A tömegjelent végén végül Bogár Gergő játékvezető egy piros lapot osztott ki, azt a Győr kapusa, Samuel Petras kapta. 

OTP Bank Liga, 6. forduló:
Diósgyőri VTK-ETO FC Győr 0-0
Miskolc, 5503 néző, v.: Bogár
Diósgyőri VTK: Sentic - Gera, Szatmári, Lund, Sanicanin - Rharsalla (Fekete V., 75.), Vallejo (Holdampf, 75.), Franchu (Klimovics, 61.) - Varga Z. (Acolatse, a szünetben), Edomwonyi, Pozeg Vancas (Jurek, 61.)
ETO FC Győr: Petras - Marku, Boldor, Vianna (Stefulj, 80.), Szépe - Bitri, Diarra, Szahli, Tóth R. - Gavric (Krivokapic, 86.), Anton (Skvarka, 72.)
sárga lap: Sanicanin (5.), Edomwonyi (58.), Acolatse (82.) illetve Tóth R. (45+1.), Gavric (87.)
piros lap: Petras (a lefújás után)

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!