Vágólapra másolva!
A csereként beállt Dárdai Bence csapata, a VfL Wolfsburg idegenben nyert az újonc Holstein Kiel ellen a német labdarúgó-bajnokság 2. fordulójának szombat délutáni mérkőzésén.

A Bundesliga 2. fordulójában Lisztes Krisztián, Fenyő Noah és a vendégeknél futballozó Szalai Attila sem volt a keretben az Eintracht Frankfurt és a Hoffenheim mérkőzésén, amelyet a frankfurtiak nyertek. (Lisztes szombaton a negyedosztályú tartalékcsapatban kezdőként 63 percet játszott a Villingen ellen, a Regionalliga délnyugati csoportjában.) Nem múlt el azonban magyar érdekeltség nélkül a szombat délutáni Bundesliga-idősáv, Dárdai Pál 18 éves, tavaly a német U17-es válogatottal Európa-bajnoki címet szerző fia, Dárdai Bence ugyanis bemutatkozott a bajnokságban: a Kielben 2-0-s győzelmet arató VfL Wolfsburg csapatába a 80. percben állt be csereként.

VfL Wolfsburg, Dárdai Bence, Bundesliga
Már Bundesliga-meccsen is pályára lépett a VfL Wolfsburg csapatában Dárdai Bence
Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP / picture alliance / firo Sportphoto

A Bajnokok Ligája-döntős Dortmund emberhátrányban nem tudott győzni Brémában, a tavalyi német bajnokságban ezüstérmes Stuttgart pedig a Mainz ellen játszott döntetlent, miután a 94. percben gólt kapott.

Bundesliga, 2. forduló, eredmények:

Eintracht Frankfurt-Hoffenheim 3-1 (2-0)
Holstein Kiel-Wolfsburg 0-2 (0-2)
VfB Stuttgart-Mainz 3-3 (2-1)
VfL Bochum-Borussia Mönchengladbach 0-2 (0-0)
Werder Bremen-Borussia Dortmund 0-0

pénteken játszották:
Union Berlin-St. Pauli 1-0 (1-0)

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!