Vágólapra másolva!
Dárdai Bence csapata, a VfL Wolfsburg hazai pályán 3-2-es vereséget szenvedett a rekordbajnok Bayern Münchentől a német labdarúgó-bajnokság első fordulójában.

A Bundesliga nyitófordulójában a Bayern München kispadján bemutatkozott a bajnokságban is Vincent Kompany, aki már a 20. percben gólnak örülhetett, amikor Jamal Musiala szerzett vezetést a bajor rekordbajnoknak. A vendégek hiába játszottak óriási mezőnyfölényben, újabb gólt nem lőttek a szünetig, ezt pedig a fordulás után megbosszulta a Wolfsburg: a később megsérült Lovro Majer előbb büntetőből, majd akcióból talált be, így az 55. percre megfordította a találkozót.

VfL Wolfsburg, FC Bayern München Bundesliga
Előbb a Wolfsburg, majd a Bayern München is fordított a Bundesliga 1. fordulójában
Fotó: Swen Pförtner / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

A 65. percig volt csak hátrányban a Bayern, ekkor Harry Kane egy szöglet után fejelt, és közvetve kiegyenlített – a találatot végül Jakub Kaminski öngóljának adták. Mindez másodpercekkel történt azután, hogy Thomas Müller a pályára lépett, ezzel megdöntve Sepp Maier rekordját, Müller ugyanis a 474. Bundesliga-meccsén lépett pályára müncheni mezben. A rutinos csatár ezt követően némileg váratlanul a nadrágjába nyúlt, majd onnan vett elő egy cetlit, és arról adta át a minden bizonnyal Kompanytól származó információkat a társaknak.

Kane a 81. percben nagyon közel állt egy saját gólhoz, de épp Kaminski hatalmasat mentett. Egy perccel később viszont Serge Gnabry már betalált, ezzel megnyerte az első meccsét a német bajnokság új szezonjában a Bayern.

Dárdai Pál 18 éves, tavaly a német U17-es válogatottal Európa-bajnoki címet szerző fia, Dárdai Bence a múlt heti kupameccstől eltérően ezúttal nem kapott szerepet Ralph Hasenhüttl vezetőedzőtől, a támadó középpályásként futballozó játékos a kispadról nézte végig a meccset.

Bundesliga, 1. forduló, eredmények

VfL Wolfsburg – Bayern München 2-3 (0-1)

korábban:
Augsburg – Werder Bremen 2-2 (2-1)
Freiburg – VfB Stuttgart 3-1 (1-1)
Hoffenheim – Holstein Kiel 3-2 (2-0)
Mainz – Union Berlin 1-1 (0-0)
RB Leipzig – VfL Bochum 1-0 (0-0)
Borussia Dortmund – Eintracht Frankfurt 2-0 (0-0)
Borussia Mönchengladbach – Bayer Leverkusen 2-3 (0-2)

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!