Vágólapra másolva!
Thibaut Courtois addig nem hajlandó pályára lépni a belga válogatottban, amíg a csapatot a jelenlegi szövetségi kapitány az olasz-német Domenico Tedesco irányítja.

A 102-szeres belga válogatott kapus, Thibaut Courtois a közösségi médiában jelentette be, hogy hosszas mérlegelés után lemondta a válogatottságot - legalábbis addig, amíg a jelenlegi kapitány, Domenico Tedesco irányítja a nemzeti csapatot.

"A történtek és hosszas mérlegelés után úgy döntöttem, nem térek vissza a belga válogatottba, amíg ő a kapitány. Vállalom az ügyben a saját felelősségemet is, de miután nem bízom benne képtelen lennék a megfelelő szívélyes légkör fenntartására. Meggyőződésem, hogy az ügynek ez a lezárása szolgálja a legjobban, hogy a belga válogatott céljai elérésére koncentráljon" - írta a Real Madrid kapusa.

A kapus és a kapitány közötti viszály korántsem új keletű. Alighanem 2023 júniusában romlott meg a viszony, amikor az Ausztria elleni Eb-selejtezőn a sérült Kevin de Bruyne távollétében nem Courtois, hanem Romelu Lukaku kapta meg a kapitányi karszalagot.

A válogatott meccs után - ami egyelőre az utolsó volt Coutois számára - nem sokkal megsérült (a bal térdében elszakadt a keresztszalag), majd a visszatérése után márciusban ismét megsérült. Azonban keményen dolgozott és a június 1-i Bajnokok Ligája-döntőben már ő állt a Real Madrid kapujában. 

Tedesco azonban ennek ellenére is kihagyta az Eb-keretből.

Így a 2012-es torna óta az idei Eb volt az első világverseny, amelyen nem vett részt Courtois, aki három világ- és két Európa-bajnokságon állt a belga kapuban.

Kapcsolódó cikkek:

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!