A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Ahhoz már hozzászokhattak a futballrajongók, hogy Szaúd-Arábia nem sajnálja a pénzt, de a 2034-as világbajnokságra soha nem látott ötlettel álltak elő, és már javában építik a jövő városát.

Tavaly október végén dőlt el, hogy Szaúd-Arábia lesz a 2034-es világbajnokság házigazdája, miután egyetlen másik ország sem adta be a jelentkezését a határidőre. A rendező ország már gőzerővel készül a tíz év múlva esedékes eseményre, amelyre öt várossal pályázott.

Szaúd-Arábia északnyugati részén jelenleg is épül a világ legnagyobb beruházása, a jövő városának nevezett The Line (magyar a Vonal), ami gyakorlatilag egy óriási felhőkarcoló elfektetve. A tervek szerint 

a sivatagot nyílegyesen átszelő létesítmény hossza nem kevesebb mint 170 kilométer lesz, ami mellé 500 méteres magasság és 200 méteres szélesség társul, vagyis még a New York-i Empire State Buildingné is nagyobb lesz.

 A sci-fi-be illő üveghíd formájú létesítmény egyébként teljes egészében megújuló energiával fog működni, és akár 9 millió embernek adhat otthont, emellett éttermek, szállodák és stadion is lesz benne.

A lineáris város lesz ugyanis az egyik helyszín a 2034-es foci-vb-n: az öt emelet magasan lévő NEOM Stadion több mint 350 méterrel a talajszint fölött lesz, az üveges tetejét pedig maga a város formálja majd meg, ami a világ legegyedibb stadionjává teszi majd.

A tervek szerint a NEOM Stadionban több mint 46 ezer fő befogadására lesz alkalmas, a csoportmeccsek mellett pedig az egyik negyeddöntőt is ott rendezik majd a vb-n. 

Bár sokan kételkednek benne, hogy valaha is felépül a futurisztikus tükrös város, a vb-szervezők megerősítették, hogy a 2027-ben kezdődő munkálatok első szakasza 2030-ig el fog készülni, majd két évvel később elkészül majd az egész projekt.

Kapcsolódó cikkek:

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!