Vágólapra másolva!
Mindössze 11 millió fontért igazol Európa-bajnok focistát a Liverpool az olasz Federico Chiesa személyében. A Juventusnál kegyvesztetté vált játékossal nagyot kockáztat a Liverpool, de akár be is jöhet Federico Chiesa viszonylag olcsó megszerzése.

Federico Chiesa sokkal többet ér, mint 11 millió font, amennyit a Liverpool fizet érte a Juventusnak – ha a ballábas játékos csúcsformában van, kérdé lesz-e még abban. Arne Slot második nyári igazolása az olasz, igaz a kapus Giorgi Mamadashvili csak 2025-től érkezik az angolokhoz.

federico chiesa
Federico Chiesa sokat segíthet a Liverpoolnak
Fotó: NurPhoto via AFP/Alessio Morgese

 

Federico Chiesa csak árnyéka önmagának?

Sokak szerint igen, ami nem is csoda, hiszen 26 éves focistának 2022-ben elszakadt a keresztszalagja, Thiago Motta érkezésével kikerült a Juventus keretéből, ami nem feltétlenül jó ajánlólevél. A Liverpool kockáztat de bejöhet.

Sokak szerint az ilyen komoly térdsérülés után a focisták fejében mindig benne marad a sérülés, féltik a lábukat és ennek köszönhetően sem mernek megtenni olyan dolgokat, amiket korábban gond nélkül elvállaltak. A másik hiedelem, hogy szalagsérülés után a játékosok lassabbak lesznek, de ez Chiesa esetében látszólag nem igaz. Az olasz szélső a nyári Európa-bajnokságon 34,4 km/h-ás sprintet is bemutatott, aminél gyorsabban csak Szoboszlai Dominik tudott futni a liverpooliak közül az előző szezonban.

A Liverpool új szerzeménye 45 meccset hagyott ki a súlyos sérülése miatt, de a Liverpool Echo szerint nem annyira tragikus Chiesa meccskihagyásain száma, ugyanis sérülése előtt csak 16 meccset hagyott ki korábban, de a szalagsérülését követő visszatérése óta már 27 kihagyott meccse van.

„A sérülés lassított a pályafutásomon, de sokat tanutam belőle. Korábban sokkal ösztönösebb, impulzívabb játékos voltam, a játékom változott, de a sebességem nem. Már nagyon közel vagyok a sérülésem előtti szinthez” – mondta nemrég Chiesa, aki a 2021-es Európa-bajnokságon aranyérmes volt, és sérülése előtt a Serie A egyik leggyorsabb játékosának számított.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!