A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
2
Vágólapra másolva!
A Ferencvárosi TC a dán Midtjylland ellen kezdte meg a Bajnokok Ligájának harmadik selejtező körét, idegenben. Az FTC két szerencsétlen hibát követően kétgólos hátrányból várhatja az augusztus 13-ai visszavágót a Groupama Arénában. A mérkőzés után a zöld-fehérek vezetőedzője, Pascal Jansen értékelt.

"Összességében átlagos teljesítményt láthattunk a csapattól. Ha az első és a második félidőt nézzük, akkor túl nagy a különbség, az elsőben azt a futballt játszottuk, amit látni szeretnénk magunktól. 

Mindenesetre már meccs előtt mondtam a fiúknak, a Bajnokok Ligája brutális lehet abból a szempontból, hogy egy hiba egy gólba kerülhet neked, ez is történt az első játékrészben.

Aztán a saját játékunkat játszottuk és 3-4 jó lehetőséget is kreáltunk, amikkel vissza kerülhettünk volna a meccsbe. 

A második 45 percben kicsit jobban szenvedtünk, alacsonyabb színvonalon játszottunk. Kerestük a lehetőséget az egyenlítésre és ebből jött egy 3-4 passzos visszatámadás és bekaptuk a második gólt. A tizenegyes kapcsán érdekes volt a szituáció, mert túl közel volt a védőnk az akcióhoz, de szerencsére Dibusz Dénes játékban tartott minket." - kezdte az értékelést Pascal Jansen.

Fradi
Pesicsnek voltak hatalmas helyzetei az első félidőben. Fotó: fradi.hu

Az Origo Sport kérdésére, hogy mi kell majd hazai pályán ahhoz, hogy ledolgozzák ezt a hátrányt, ez volt a válasz:

"Sokkal harapósabbnak kell lennünk. Ez egy fontos lecke volt a jövő hétre, a Bajnokok Ligájában, ha van lehetőséged, akkor azzal élned kell, nekünk is kellett volna legalább egy gólt szerezni a lehetőséginkből. 

Ez egy hatalmas pofon nekünk, viszont az öltözőben megkérdeztem a fiúktól, voltak-e már olyan helyzetben, hogy kétgólos hátrányban voltak a félidőben, és mindenkinél igen volt a válasz. Úgy gondolom, ha jobban jobban kihasználjuk a helyzeteinket és harapósabbak vagyunk, akkor ezt az állást meg tudjuk fordítani hazai pályán és ha gólt szerzünk, az még önbizalmat is adhat egy egész mérkőzésre."

Folytatás augusztus 13-án, kedden hazai pályán 2-0-ás hátrányból a dán bajnok ellen.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!