Vágólapra másolva!
Az Európa-liga rájátszásának visszavágóján 0-0-s eredményről indul a Banja Luka - Ferencváros mérkőzés csütörtökön este Bosznia-Hercegovinában. A találkozó győztese az Európa-ligában, míg a vesztese az Európai Konferencialigában folytathatja ősszel. Pascal Jansen szerda késő délután tartott sajtótájékoztatót a média képviselőinek a hazai csapat stadionjában.

Csütörtökön dől el az Európa-ligába jutás sorsa a Ferencváros és a Banja Luka csapatai között Bosznia-Hercegovinában. A két együttes a Groupama Arénában gól nélküli döntetlent játszott egymással, így a második meccsre maradt a továbbjutás kérdése, amelyre minimum 90 perce lesz a feleknek. 

A majd 10 000 fős stadionban szinte biztos, hogy telt ház lesz, a hazai szurkolók minden támogatást meg akarnak majd adni ahhoz, hogy a Banja Luka történelmet írjon, és első bosnyák csapatként az Európa-ligában induljon. Azonban ehhez a Ferencvárosnak is lesz egy-két szava, Eldar Civic elmondta, hogy rendkívül éhesek a sikerre, és meg szeretnék nyerni ezt a mérkőzést. 

"Természetesen nem nehéz a dolgunk, mi is nagyon motiváltak vagyunk, ahogy az ellenfél edzője is említette, hogy meg akarják mindenképpen nyerni a mérkőzést, hiszen ez egy olyan csata lesz lesz, amely arról fog dönteni, hogy ki jut be az Európa-ligába. Ők is akarják a sikert, de mi jobban akarjuk." - kezdte a sajtótájékoztatót az Origo kérdésére válaszolva Pascal Jansen vezetőedző. A sérüléséből visszatért Varga Barnabás kapcsán így nyilatkozott a szakember:

"Varga Barnabás nagyon fontos játékosa a Ferencvárosnak, persze mindannyian tudjuk, mi az a sajnálatos dolog, ami az Európa-bajnokságon történt vele (súlyosan megsérült - a szerk.), és emiatt egy ideig sem edzeni, sem játszani nem tudott. 

Ugyanakkor Varga már nagyon sokat segített az Újpest ellen a bajnokságban, és legutóbb a Banja ellen is, de kellenek még neki a játékpercek és a plusz edzések, hogy fejlődni tudjon és elérje a top formáját."

Fradi
Varga Barnabás fontos tagja a csapatnak. Fotó: Csudai Sándor - Origo

"Úgy gondolom, az első mérkőzésen nagyon sokat birtokoltuk a labdát, ha jól tudom, több mint 60%-ban, de ezeket a szituációkat jobban ki kell használnunk és nem szabad engednünk, hogy az ellenfél megszerezze a labdákat. Ha jól emlékszem, négy nagy helyzetünk volt, de a Banja kapusa sajnos mindet kivédte, így javulnunk kell ezen a téren is.

 Egyetlen cél lebeg a szemünk előtt, hogy pénteken a mi nevünk legyen ott az Európa-liga sorsoláson, de ehhez most jobbnak kell lennünk" 

- mondta a holland-angol szakember a csütörtöki meccs kapcsán. Ehhez még azt is hozzátette, hogy:

"Természetesen mindig változhat a taktika, ellenféltől és helyzettől függően. Mi is szeretjük egyensúlyban tartani mind a védekezést, mind a támadást, de a győzelemre kell játszani, ez az első meccsen nem sikerült, most ezt kell tennünk. Akármire is készüljön az ellenfél, nekünk arra reagálnunk kell és tovább kell, hogy jussunk, ez a legfontosabb. 

Minden egyes mérkőzéssel kapcsolatban az a legfontosabb számomra, hogy olyan csapat legyen a pályán, amely meg is tudja nyerni azt a meccset. Mindig gondolkozunk azon, kik tudják ezt megtenni és csütörtökön majd kiderül, kik alkotják majd a kezdő tizenegyünket. A tizenegyesek kapcsán pedig azt mondhatom, azok fontos részei a játéknak, ezeket is gyakorolni kell, nemcsak ilyen mérkőzések előtt, így természetesen ezeket gyakoroljuk, erre is készen állunk, ha arra kerülne sor."

Csütörtökön este 21:00-tól jön a mindent eldöntő mérkőzés a Banja Luka és a Ferencváros között, amelyet az Origo élőben közvetít majd.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!