A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
A Bayern Münchentől a Manchester United csapatához igazolt a holland válogatott Matthijs de Ligt és a marokkói válogatott Nusszer Mazraui is.

Matthijs de Ligtért 50, Mazrauiért 15 millió eurót fizetett a Manchester United, amelynek holland edzője, Erik ten Hag korábban mindkét focistával dolgozott az Ajaxnál. A 24 éves holland védő két szezont töltött a Bayernnél, 73 meccsen öt gólt szerzett, ő két éve a Juventustól igazolt Münchenbe.

A 25 éves hollandot már korábban is akarta Ten Hag, de akkor a Bayernt választotta, ahol azonban nem sikerült tökéletesen beépülnie a csapatba. Talán Manchesterben tudja majd azt hozni, ami korábban az Ajaxban.

Real Madrid v FC Bayern Munchen: Semi-final Second Leg - UEFA Champions League 2023/24.
Matthijs de Ligt a Manchester United csapatában folytatja
Fotó: NurPhoto via AFP

A marokkói Mazraui bevethető a védelem mindkét szélén, ő a szintén kedden eladott Aaron Wan Bissaka helyét veheti át a védelemben.

A manchesteriek nyári szerzeménye, a fiatal Leny Yoro hónapokra kidőlt a felkészülés során, így mindenképp kellett még védőt igazolnia a csapatnak, de így is hatalmas a keret, ugyanis a védelemben ott van még Evans, Maguire, Lindelöf, Shaw és Dalot is.

A manchesteriek menedzsere sok kritikát kap, amiért folyamatosan a korábbi játékosait igazolja le. Ilyen a jelenlegi keretben a kapus, André Onana, valamint Lisandro Martinez, Christian Eriksen, Antony és most már De Ligt és Mazraui is.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!