Vágólapra másolva!
Fiola Attilát nem lepte meg, hogy nem került be a magyar labdarúgó-válogatott keretébe.

A 34 éves focista az M4 Sportnak elmondta, a Fehérvárnál június 30-án lejárt a szerződése, de akkor még maximálisan a németországi Európa-bajnokságra koncentrált, a kontinensviadal után pedig pihent.

Két hónapig nem csináltam semmit, a kanapéról nehéz lett volna bekerülni a válogatottba. Azt preferálja mindenki meg én is, aki tud segíteni a csapatnak. Az a célom, hogy visszaépítsem magam, ha a későbbiekben szükség lesz rám, akkor meglátjuk hogyan tovább”

 - mondta Fiola Attila, akinek a szerződtetését hétfőn jelentette be az Újpest, ahol a korábbi fehérvári vezetőedző Bartosz Grzelak irányítja a szakmai munkát.

Fiola Attila, magyar válogatott
Fiola Attila szeretne visszakerülni a válogatottba
Fotó: Csudai Sándor - Origo

Fiola május elején szenvedett vállsérülést, és azonnal meg kellett műteni. Sokáig úgy tűnt, a 34 éves védő lemaradhat pályafutása talán utolsó Európa-bajnokságáról, azonban a rehabilitációja olyan jól haladt, hogy bekerült Marco Rossi Eb-keretébe.

Az 59-szeres válogatott védő már a 2016-os franciaországi Eb-n is ott volt, azonban az osztrákok elleni első meccsen egy becsúszás után kifordult a bokája, ezért több találkozón nem léphetett pályára a kontinenstornán.

A sérülése ráadásul rendesen kihatott a Vidi védőjének pályafutására, mert nem tudott miatta külföldre igazolni, ráadásul azóta is bandázzsal játszik.

Fiolát öt évvel később valamelyest kárpótolta az élet, ugyanis a 2021-es, részben hazai rendezésű Európa-bajnokságon balról befelé húzva gyönyörű gólt lőtt a franciák elleni csoportmeccsen a Puskás Arénában, aminek köszönhetően a magyar csapat pontot rabolt az akkori világbajnoktól.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!