Vágólapra másolva!
A német labdarúgókapus, Manuel Neuer bejelentette, hogy visszavonul a válogatottságtól, ezzel pedig nagy lehetőség nyílt meg a posztriválisok előtt, akik reagáltak is a hírre.

Manuel Neuer 2009 óta 124 alkalommal védte a német válogatott kapuját, és ez idő alatt elvétve akadt olyan tétmérkőzés, különösen a nagy világeseményeken, amikor nem vele kezdődött a Nationalelf kezdője. A Bayern München 38 éves, világbajnok kapusa azonban a héten lemondta a válogatottságot, így a nemzeti együttes korábbi csapatkapitányát pótolnia kell Julian Nagelsmann szövetségi kapitánynak. Az elmúlt kilenc évben Neueren kívül csak Marc-André ter Stegen (40-szer), Kevin Trapp (9-szer) és Bernd Leno (9-szer) szerepelt a német válogatottban kapusként, közülük előbbi kettő reagált is a Bayern-kapus visszavonulására a Nationalelfből.

német válogatott, Nationalelf, Marc-André ter Stegen, Kevin Trapp, Bernd Leno, Manuel Neuer
A német válogatott elmúlt kilenc évének kapusai: Kevin Trapp, Marc-André ter Stegen, Bernd Leno és Manuel Neuer
Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP/Verwendung weltweit

Reagáltak a német játékosok arra, hogy Manuel Neuer lemondta a válogatottságot

„Gratulálok, Manuel Neuer, a német válogatottban elért eredményeidhez, és további sok sikert! Örökké világbajnok és a német futball legendája leszel!” – írta a Barcelona 32 éves kapusa, Marc-André ter Stegen.

Forradalmasította a kapusjátékot, ő volt a valaha volt egyik legjobb"

vélte az Eintracht Frankfurt csapatában védő Kevin Trapp, a véleményét pedig osztotta Mats Hummels is, akivel Neuer 2014-ben megnyerte a brazíliai világbajnokságot. A védő ezt írta: „a legjobb kapus, akit valaha láttam.”

Manuel Neuer a válogatottság lemondását így indokolta.
„Aki ismer engem, az tudja, nem vettem félvállról ezt a döntést. Fizikailag nagyon jól érzem magam, és természetesen a 2026-os világbajnokság az USA-ban, Kanadában és Mexikóban is vonzott volna. Mégis, a családommal és a barátaimmal folytatott intenzív és hosszú beszélgetések után arra a következtetésre jutottam, hogy most van itt az ideje, hogy befejezzem a szereplésem a válogatottban."

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!