Vágólapra másolva!
Alig néhány héttel azután, hogy lemondott az angol válogatott szövetségi kapitányi posztjáról, máris új munkát kapott Gareth Southgate.

Gareth Southgate nyolc évig volt angol szövetségi kapitány, az Európa-bajnokságon a spanyolok elleni döntős vereség volt az utolsó meccse, ami után nem sokkal lemondott. Angol sajtóhírek szerint nem pihenhetett sokat, ugyanis máris munkába állt, méghozzá az UEFA megbízásából. Ha minden igaz, Southgate technikai megfigyelőként dolgozik majd, ami annyit tesz, hogy meccsekre jár, jelentést tesz, és edzői szemszögből elemzi a mérkőzéseket. A megfigyelések célja az, hogy az UEFA felismerje a labdarúgás új tendenciáit, és ezáltal javítsa az edzőképzést.

Euro 2024: Spain - England
Gareth Southgate kétszer is szerepelt Eb-döntőben az angolokkal
Fotó: Robert Michael/dpa

Fabio Capello, Ole Gunnar Solskjaer, Avram Grant, Aitor Karanka és Frank de Boer dolgoztak ebben a szerepkörben az Európa-bajnokság ideje alatt. Az 53 éves Southgate a 2024-25-ös szezonra  vállalta az új szerepkör, ami arra utal, hogy nem tervezi, hogy ez idő alatt visszatér az edzői munkához.

Az FA még nem nevezte ki Southgate végleges utódját, jelenleg Lee Carsley az U21-es csapat korábbi edzője vezeti ideiglenesen a felnőtteket. Első mérkőzését a Nemzetek Ligájában vívja majd a finnek ellen. A végleges posztra Carsley mellett Eddie Howe és Graham Potter is jelölt, de sokan Frank Lampardot vagy Steven Gerrardot látnák a kispadon.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!