Vágólapra másolva!
A labdarúgó OTP Bank Liga hatodik fordulójának pénteki nyitómérkőzésén a Fehérvár 1-0-ra legyőzte hazai pályán az MTK csapatát, ezzel megszakította rossz sorozatát.

Két ellentétes formában lévő együttes találkozott péntek este, ugyanis a kisebb hullámvölgybe került, minden sorozatot figyelembe véve öt meccs óta nyeretlen Fehérvár a négy mérkőzéséből hármat megnyerő MTK-t fogadta. Ezen a mérkőzésen debütált az NB I-ben a 20 éves Dala Martin, aki az angol másodosztályban szereplő Blackburn Rovershez igazolt Tóth Balázs helyét vette át a fehérváriak kapujában. De nem csupán a Nyíregyházával tavaly feljutott kapus debütált, ugyanis a mérkőzés játékvezetője, Kovács Imre is először vezetett mérkőzést a magyar élvonalba.

Fehérvár FC, MTK, Ivan Milicevic
Három nyeretlen bajnoki után tudott ismét nyerni a Fehérvár
Fotó: fehervarfc.hu

A hazaiak kezdték jobban a mérkőzést és az első félidő derekáig egyértelműen fölényben futballoztak a főváriakkal szemben, akik már a találkozó elején egy sérülés miatt elveszítették Hej Viktort. Egy-egy védelmi hiba után az MTK előtt is adódtak helyzetek, de a fiatal Dala Martin többször nagyot védett. 

Bő félóra után a fehérváriak fölénye visszaesett, ekkor az egyre bátrabba játszó MTK állt inkább közelebb a gólhoz. Ám amikor a negyedik játékvezető felmutatta a két perces hosszabbítást jelző táblát, akkor Nejc Gradisar révén megszerezte a vezetést a Fehérvár. Stefanelli jobb oldali beadását a szlovén válogatott csatár öt méterről fejelte a jobb felső sarokba, így 1-0-s hazai előnnyel vonultak szünetre a csapatok.

A fordulás után az MTK meddő mezőnyfölényben próbált támadni, de a Fehérvárnak voltak veszélyesebb lehetőségei. A hajrában akár eldönthették volna a meccset a hazaiak, de Tobias Christensen hiába lőtt éles szögből a kapuba, les miatt érvénytelenítették a gólját. A hosszabbításban nagyon nyomott az egyenlítésért küzdő MTK, amely sorozatban dolgozta ki a helyzeteit, de élete első NB I-es meccsét kapott gól nélkül lehozó Dala Martin háromszor is bravúrral védett.

A fővárosi kék-fehérek sorozatban másodszor kaptak ki az NB I-ben, míg a Fehérvár három bajoki után tudott ismét nyerni, ráadásul hazai pályán továbbra is veretlen. Pető Tamás együttese mostani győzelmével pontszámban utolérte a jelenleg harmadik MTK-t és feljött a tabella negyedik helyére.

OTP Bank Liga, 6. forduló:
Fehérvár FC-MTK Budapest 1-0 (1-0)
gólszerző: Gradisar (45+1)

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!