A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Sajtóhírek szerint a Bayer Leverkusen és a Vfb Stuttgart szervezett szurkolói csoportjai sem lesznek ott a szombat esti Német Szuperkupa mérkőzésen. A két szurkolótábor ugyanazzal érvel, de a stuttgartiaknak van még egy kifogásuk.

Német sajtóhírek szerint a szombat esti Leverkusen-Stuttgart Német Szuperkupa mérkőzést mindkét csapat szervezett szurkolói csoportjai bojkottálni fogják. Mégpedig azért, mert egyrészt nem látják sportszakmai értelmét és értékét a találkozónak, másrészt pedig azért, mert úgy érzik, hogy pont azokkal tolt ki a német szövetség, akik a legfontosabbak kellenek, hogy legyenek: a szurkolókkal.

Bayer Leverkusen - Werder Bremen
A Bayer Leverkusen stadionjában lehet, hogy nem fog megtelni az északi lelátó
Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

"Miután a szuperkupát éppen a Német Kupa első fordulójával egy időben rendezik, ez máris halasztást, számunkra pedig egy hétközi münsteri utazást jelent. Ez bosszant bennünket a leginkább" - írták a stuttgartiak, akinek valóban úgy kezdődik a szezon, hogy az augusztus 24-i Freiburg elleni bajnoki nyitány után három nappal máris Münsterbe kell utazniuk, hogy bepótolják az elmaradt kupameccset.

A Leverkusennek kicsivel több ideje lesz pihenni, ők öt nappal az első bajnoki után kell, hogy pályára lépjenek a Jena otthonában. Mindkét út oda-vissza közel 900 kilométer, ami után persze máris jöhet a következő bajnoki.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!