Vágólapra másolva!
A német labdarúgó-bajnokság második fordulójában a Gulácsi Péterrel felálló RB Leipzig kétgólos hátrányból fordított, és 3-2-re legyőzte a Bayer Leverkusen csapatát a BayArenában, ezzel Xabi Alonso együttesének megszakadt a 35 mérkőzésen át tartó veretlenségi sorozata a Bundesligában.

A címvédő és a legutóbb negyedikként végző lipcsei együttes is győzelemmel kezdte az új idényt, utóbbinál azonban nem lehet teljes az öröm, mivel a Bochum elleni összecsapáson Willi Orbánt a 85. percben utolsó emberként elkövetett szabálytalansága miatt kiállították, és két mérkőzésre eltiltották. 

A csapat másik magyarja, a kapus Gulácsi Péter viszont rendelkezésre állt. Az előző idényben mindkét mérkőzést a Leverkusen nyerte, amely végül veretlenül lett bajnok. A Lipcse ezt megelőzően 2022 októberében tudott győzni ebben a párharcban, akkor otthon 2-0-ra bizonyult jobbnak.

Football 1. Bundesliga / Bayer Leverkusen - RB Leipzig.
Gulácsi Péter, az RB Leipzig csapatkapitánya
Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP/Anke Waelischmiller/Sven Simon

A házigazdák kezdtek jobban, 45 perc elteltével két góllal vezettek, ugyanakkor a szlovén Kevin Kampl rébén a lipcseiek még az első félidő ráadásában szépítettek.

A fordulás után a belga Lois Openda kétszer is betalált, és mivel a leverkuseniek erőfeszítései ezúttal nem vezettek eredményre, a Leipzig a második meccsét is megnyerte a Bundesligában. 

Xabi Alonso együttese legutóbb 2023. május 27-én veszített mérkőzést a Bundesligában. Akkor a VfL Bochum tudta 3-0-ra legyőzni a gyógyszergyári csapatot, amely ezt követően veretlenül nyerte meg a Bundesliga 2023/24-es szezonját. 

Bundesliga, 2. forduló:
Bayer Leverkusen-RB Leipzig 2-3 (2-1)

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!