A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Szerda este Varsóban rendezte meg az UEFA az Európai Szuperkupa-mérkőzést, amelyen a Bajnokok Ligája-győztes Real Madrid 2-0-ra legyőzte az Európa-liga-győztes Atalantát. A találkozón megszerezte első gólját a spanyoloknál Kylian Mbappé, de rajta kívül Luka Modricnak is volt oka ünnepelni.

A kiváló horvát középpályás 2012 óta erősíti a királyi gárdát, és a szerdán megnyert Európai Szuperkupával történelmi tettet hajtott végre a második félidőben becserélt játékos. 

A 39. életévét taposó klasszis a varsói győzelemmel a 27. trófeáját ünnepelhette a Real Madrid játékosaként, ennyi serleget pedig még soha senki nem nyert a csapattal, még az olyan nagy elődök sem, mint Puskás Ferenc vagy Cristiano Ronaldo.

Az aranylabdás focista madridi pályafutása során eddig négyszeres spanyol bajnok, kétszeres spanyol kupa győztes, ötszörös spanyol szuperkupa győztes, a Bajnokok Ligájában hatszor ért fel a csúcsra, az UEFA Európai Szuperkupában ötször és szintén ötször térhetett haza győztesen a FIFA klubvilágbajnokságról a Real Madriddal. 

Ezt az impozáns eredménysort pedig még tovább javíthatja idén, mert egészen 2025. júniusáig köti a szerződése a spanyol klubhoz.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!