Vágólapra másolva!
Óriási meglepetésre a Brighton második meccsét is megnyerte a Premier League-ben, ezúttal az esélyesebb Manchester United csapatát győzte le.

A 32. percben a Brighton szerzett vezetést, egy beadás után készítettek vissza Danny Welbeck elé, aki újra korábbi csapata ellen szerzett gólt. Erre csak a második félidőben tudott válaszolni a United, a 60. percben egy megpattanó lövéssel Amad Diallo egyenlített.

Később úgy tűnt, a Manchester United a győzelmet is megszerzi, ugyanis egy remek beadás után Alejandro Garnacho a kapuba lőtt, de a gólt nem adták meg. A szintén csereként beállt Joshua Zirkzee - aki az első fordulóban az első meccsén győztes gólt szerzett a Fulham ellen - szerette volna szintén a kapuba lőni a labdát, de nem érte el. A labda így került az argentin elé, aki az üres kapuba passzolt volna, de a bevetődő Zirkzee már nem tudott megállni, a labda pedig centikkel a gólvonal előtt az ő térdéről vágódott a kapuba. A lövésből nélküle is gól lett volna, de a szabályok szerint így les miatt elvették a gólt.

Joshua Zirkzee ezúttal negatív hős lett
Fotó: Darren Staples / AFP

Ahogy az ilyenkor lenni szokott, a hosszabbításban a maga javára fordította a meccset a Brighton. A hétperces hosszabbítás végén egy szögletet követően Joao Pedro maradt üresen és zavartalanul fejelhetett Onana kapujába. A Brighton két győzelemmel kezdte a szezont, a United már a második meccsén begyűjtötte az első vereségét a bajnokságban.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!