Vágólapra másolva!
Közel félévre eltiltották azt a két lengyel játékvezetőt, akik a hónap elején részegen elloptak egy közlekedési táblát Lengyelországban, néhány órával a Dinamo Kijev-Glasgow Rangers Bajnokok Ligája-selejtező előtt.

Az incidens augusztus 5-én éjjel történt, egy nappal a Dinamo Kijev és a Rangers Bajnokok Ligája selejtező mérkőzése előtt, amelyen Bartosz Frankowiski lett volna a VAR főbírója, míg Tomasz Musial a VAR-asszisztens. A lengyelországi Lublinban rendezett találkozón azonban egyikük sem tevékenykedhetett, mivel az éjszaka folyamán ittas vezetés és egy egy közlekedési tábla ellopása miatt letartóztatták őket egy harmadik személlyel együtt. 

Legia Warsaw v Piast Gliwice - PKO Ekstraklasa
Tomasz Musial vérébe 1,8 ezrelék alkoholt találtak, hónapokra eltiltották
Fotó: NurPhoto via AFP

A lengyel duó nem kis mennyiségű alkoholt fogyasztott, ugyanis Frankowiski vérében 1,7 ezreléket, míg Musialnál 1,8 ezreléket mutatott ki az alkoholszonda. A rendőrség a közlekedési infrastruktúra megrongálása miatt nyomozást indított az ügyben, emellett mindkettejük kikerült az európai szövetség keretéből. 

A lengyel TVP Sport információi szerint a Lengyel Labdarúgó Szövetség most döntött a játékvezetők ügyében, ugyanis Frankowiskit és Musialt öt hónapos eltiltással sújtotta, valamint 25 ezer lengyel zlotyira (nagyjából 230 ezer forint) büntette őket.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!