A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
A labdarúgó OTP Bank Liga 4. fordulójában a Ferencváros az Újpest csapatát fogadja a Groupama Arénában. A 242. élvonalbeli derbinek a Fradi az esélyese, már csak azért is, mert a bajnokcsapatban ismét kezdőként kap helyet Varga Barnabás, aki a skótok elleni Eb-meccsen szenvedett súlyos arcsérülést.

Mint ismert, a magyar labdarúgó-válogatott az utolsó csoportmeccsén Skócia ellen lépett pályára a németországi Európa-bajnokságon. A második félidő közepén egy, a skót tizenhatoson belül történő ütközés következtében Varga Barnabás a földre került.

A 29 éves támadó arcában több csont is eltört a mérkőzésen történt ütközés során, továbbá agyrázkódást is szenvedett. Varga Barnabás másnap sikeres műtéten esett át, szerencsére nem szenvedett maradandó károsodást, de a felépülés időtartamát legalább fél évre becsülték a szakemberek.

Football: UEFA Euro 2024 - 1st round day 3: Group A Scotland v Hungary
Varga Barnabás súlyosan megsérült a skótok elleni meccsen
Fotó: AFP/Damien Meyer / Main Line Pictures 

Ennek ellenére a Fradi csatára bő két hónap után játékra jelentkezett, Pascal Janes vezetőedző pedig a kezdőbe jelölte az Újpest elleni derbin. Varga Barnabás minden bizonnyal abban az arcvédő maszkban fog játszani az Újpest elleni, amit a Fradinál még július közepén készítettek el neki. 

A Fradi az idei szezonban eddig hat tét meccset játszott, Varga Barnabás eddig egyszer sem volt a keretben. Úgy tűnik, Pascal Jansen nagyon komolyan veszi a derbit, ha Vargát pont most dobja be a mély vízbe. 

A kezdőcsapatok:
Ferencváros: Dibusz - Makreckis, Raul Gustavo, Cissé, Ramírez - Rommens, Abu Fani, Zachariassen - Gruber, Varga B. Ben Romdhan.
Újpest: Piscitelli - Tamás K., Bese, Nunes, Duarte, Gergényi - Tajti, Ljujic, Brodic, Geiger - Mucsányi.

A találkozót az Origo élőben közvetíti. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!