A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
2
Ezüstérem
2
Bronzérem
2
HUNMagyarország
09:00KézilabdaMagyarország-Hollandia
HUNMagyarország
13:00VívásJapan-Hungary
HUNMagyarország
15:00VízilabdaAusztrália-Magyarország
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásImane Khelif-Anna Hamori
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
A franciák 1-0-ra legyőzték a kétszeres aranyérmes Argentínát Párizsban a labdarúgótorna elődöntőjében, de a meccs nem csak a sport része miatt marad emlékezetes.

A két csapat játékosai és a stábtagok a lefújás után a pályán verekedtek össze, miután a francia Enzo Millot került összetűzésbe az argentinokkal. A francia középpályás a kelleténél talán hevesebben ünnepelte a sikert, ez váltotta ki végül a tömegjelenetet. A mérkőzés után Thierry Henry, a franciák edzője lemondta, Millot utólag kapott pirosat, aminek természetesen nem örült a hazaiak mestere.

A lefújás után estek egymásnak az argentin és a francia játéksok
Fotó: Philippe LOPEZ / AFP

„Elnézést kérek a csapat nevében a meccs után történtekért, nem tudtam megakadályozni. Nem szeretem az ilyesmit. Nem örülök neki” – mondta Henry.

A két csapatnak komoly előélete van, ugyanis az argentin válogatott tagjai a nyári, Copa América-győzelem után a francia válogatottról énekeltek. Az olimpián nem szereplő, Chelsea-sztár, Enzo Fernandez akkor élőben közvetítette, ahogy a francia játékosokról énekelnek. Alapvetően egy szurkolói skandálást vettek át, ami a francai focisták afrikai származására utal.

Alig lehetett szétválasztani a feleket
Fotó: Philippe LOPEZ / AFP

Fernandez klubtársa, Wesley Fofana rasszizmussal vádolta csapattársát, pontosabban a dalt a közösségi médiában, Fernandez pedig később bocsánatot kért. Fofana később elmondta, a klubnál mindent átbeszéltek és rendezték a dolgokat, Fenandez pedig most már pontosan tudja, miért sértő ez a szurkolói rigmus.

A francia szurkolók a mérkőzés előtt nem voltak ennyire elnézőek, az argentin himnusz alatt hangos fújolás hallatszott a hazai szurkolók részéről.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!