Vágólapra másolva!
Az olasz labdarúgó-bajnokságban szereplő Napoli kitette a keretéből a nigériai Victor Osimhent, a mezszámát pedig már oda is adták a frissen igazolt belga támadónak, Romelu Lukakunak.

Victor Osimhen 133 meccsen 76 gólt lőtt a Napoli csapatában, a góljainak a számát azonban már nem fogja gyarapítani, ugyanis kitették a keretből. A 25 éves nigériai támadó már a szezon előtt bejelentette, hogy távozik a nápolyi csapatból, így Antonio Conte vezetőedző nem is számolt vele a felkészülési időszakban.

Az átigazolási időszak hajrájában Osimhen a Premier League-ben szereplő Chelsea-vel folytatott tárgyalásokat, de nem tudott megegyezni az angol csapattal, amely év 4 millió eurós fizetést kínált neki, ő viszont legalább 9 milliós fizetést szeretett volna kapni. Miután a Chelsea kiszállt a játékősért folytatott harcból, bejelentkezett az al-Ahli, azonban a szaúdi csapattal a Napoli nem tudott megegyezni, mert keveselték a 80 milliós ajánlatot a játékosért.

ITA SSC Napoli Preseason Training Camp Day 14
Victor Osimhenre nem számítanak már Nápolyban
Fotó: NurPhoto via AFP/Ciro De Luca

A történet most ott tart, hogy Osimhen Nápolyban maradt, azonban a csapat bajnoki keretéből kikerült, a mezszámát pedig odaadták a frissen igazolt belga támadónak, Romelu Lukakunak. Ennek értelmében a nigériai támadó a következő fél évet lelátón fogja tölteni, vagy pedig reménykedhet abban, hogy befut még egy szaúdi ajánlat, ugyanis a közel-keleti klubok szeptember 2-ig igazolhatnak. 

Osimhen 2020 nyarán érkezett a Napolihoz. 133 meccsen 76 gólt lőtt a nápolyi csapatban. A 2022/23-as szezonban oroszlánrészt vállalt abban, hogy a Napoli 33 év után ismét bajnoki címet nyert Olaszországban. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!