A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Váratlanul bejelentette visszavonulását Artur Soares Días portugál FIFA-játékvezető, miután az interneten megjelent egy videó, amelyen jól látszik, hogy az FC Porto nemrégiben lemondott mindenható klubelnöke, Pinto da Costa medencés bulijában igyekszik feltöltődni.

Mint az pénteken kiderült, a június-júliusi foci-Eb nyolcaddöntőjében rendezett Ausztria-Törökország (1-2) mérkőzés volt az utolsó meccs, amelyen a legjobb portugál bírónak tartott Artur Soares Días a sípot fújta. A 45 éves játékvezető ugyanis váratlanul bejelentette, hogy nem csupán a nemzetközi bíráskodástól vonul vissza (ahol egyébként is elérte a felső korhatárt), hanem a portugál bajnokságban sem fog többet vezetni.

A portugál sportlap, az A Bola cikke szerint azonban ez a döntés korántsem véletlen. Ugyanis a bejelentésre éppen aznap került sor, hogy az interneten felbukkant egy videó, amelyen látszik, hogy Soares Días többed magával Pinto da Costa medencés bulijában lazul.

És, hogy kicsoda Pinto da Costa?

Idén nyári visszavonulásáig kétséget kizáróan ő volt (de alighanem még ma is ő) a portugál foci mindenható atyaistene, akinek tudta nélkül semmi nem történhet az ország labdarúgásában. 1982-től 2024-ig, azaz 42 éven át irányította az FC Portót, amely idő alatt a kék-fehérek 69 trófeát nyertek - mindkét adat rekord foci világában.

Da Costa még a portugál futball legnagyobb korrupciós ügyét, az Aranysíp (Apito Dourado) néven elhíresült botrányt is túlélte, mindössze két év eltiltással és 10 ezer euró büntetéssel megúszta, hogy a vádak szerint éveken át vett meg játékvezetőket, hol pénzzel, hol prostituáltakkal fizetve nekik.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!