Vágólapra másolva!
Max Dowman, az Arsenal 14 éves középpályása lett a valaha volt legfiatalabb játékos, aki gólt szerzett az UEFA Ifjúsági Ligában.

A 14 éves, nyolc hónapos és 19 napos Dowman az Arsenal U18-as csapatának egyetlen gólját lőtte az Atalanta ellen 4-1-re elveszített UEFA Ifjúsági Liga-mérkőzésen, és ezzel a 2013-ban alapított sorozat történetének legfiatalabb gólszerzője lett.


 

A 2009. december 31-én született Bowman 2023 szeptemberében, 13 évesen mutatkozott be az Arsenal U18-as csapatában. Az előző szezonban hét alkalommal lépett pályára az angol ifjúsági bajnokságban, a Fulham elleni mérkőzésen hívta fel magára a figyelmet, amelyen négy gólpasszt adott.

A támadó középpályás rendszeresen szerepel Jack Wilshere csapatában, annak ellenére, hogy lényegesen fiatalabb, mint csapattársai. Dowman szeptemberben debütált az U17-es angol válogatottban, ráadásul gólt szerzett a Mexikó elleni 5-0-s győzelemmel zárult találkozón. 

Mindig van egy kis aggodalom, amikor egy ilyen fiatal játékost bevetünk ezeken a meccseken, de ha elég jó vagy, akkor elég idős is vagy” 

mondta Jack Wilshere, az Arsenal legendás játékosa, aki jelenleg az észak-londoni klub U18-as csapatának az edzője. 

„Dowman lehetne következetesebb, de még csak 14 éves. Meg kell találnunk az egyensúlyt, hogy hagyjuk játszani és hogy élvezze a játékot a kora miatt, de ugyanakkor megpróbálunk minél több munkát bele fektetni” – tette hozzá a korábbi 34-szeres angol válogatott játékos. 

Az Arsenalnál komoly múltja van a fiatal játékosok beépítésének. A klub legújabb reménysége a 17 éves Ethan Nwaneri, aki 2022/23-as idényben 15 évesen mutatkozott be az Arsenalban, ezzel pedig a Premier League történetének legfiatalabb játékosa lett. Nwaneri egyébként múlt héten pályára lépett a Tottenham elleni városi rangadón, és az Atalanta elleni BL-meccsen is ott lesz az Arsenal keretében. 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!