Vágólapra másolva!
A katari labdarúgó-bajnokságban szereplő al-Garafa a hivatalos honlapján jelentette be, hogy szerződtette a Paris Saint-Germaintől nyáron távozott spanyol válogatott kapust, Sergio Ricót, aki csodálatos gyógyuláson esett át, miután tavaly egy súlyos fejsérülés után kómába került.

Sergio Rico 2023 májusában egy lovas baleset következtében súlyos fejsérülést és nyaki csigolyatörést szenvedett. Az egyszeres spanyol válogatott kapust életveszélyes állapotban szállították kórházba, ahol rosszabbodott az állapota és hetekig kómában volt. Az orvosok sokáig az életéért küzdöttek, Rico ez idő alatt húsz kilót fogyott és végül három hét után tért magához.

sergio rico
Az elmúlt év megpróbáltatásai utá Sergio Rico és felesége, Alba Silva Katarban kezdhet új életet
Fotó: AFP 

Miután Rico augusztusban elhagyta a sevillai kórház intenzív osztályát, újra edzésbe állt, az orvosok pedig áprilisban zöld utat adtak neki a visszatérésre. Azonban a szezon hátralévő részében egyetlen meccset sem lépett pályára a Paris Saint-Germainben, amelytől júliusban a szerződése lejártával szabadon távozott. Rico 2019-ben igazolt a PSG-hez, amelynek kapuját 24 meccsen védte, összesen háromszor francia bajnoki címet, és két Francia Kupát nyert a csapattal. 

Bár Sevillával korábban háromszoros Európa-liga-győztes kapus 15 hónapja egyetlen meccsen sem játszott, most új esélyt kapott, hogy felépítse magát, ugyanis a katari al-Garafa szerződtette, amelyben korábban a 37-szeres magyar válogatott támadó, Németh Krisztián is megfordult.

A katari klub jelenleg a negyedik helyen áll a bajnokságban, a csapatban pedig olyan játékosok szerepelnek, mint a Real Madrid korábbi BL-győztes támadója, Joselu, vagy a 28-szoros spanyol válogatott csatár, Rodrigo. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!