Vágólapra másolva!
Emiliano Martínez, a világbajnoki címvédő argentin válogatott kapusa botrányosan emlékezetes módon ünnepelte két évvel ezelőtt Katarban, hogy ő kapta a torna legjobb kapusának járó díjat. Úgy látszik, hogy azóta szokásává vált minden trófeát az ágyékához növeszteni, legutóbb a Copa América hatalmas serlege lett az áldozat.

A vb-címvédő argentin válogatott Alexis Mac Allistar, Julian Álvarez és Paulo Dybala góljaival nagyon simán verte 3-0-ra Chilét a 2026-os világbajnokság selejtezősorozatában. 

A találkozó előtt adta át Alejandro Domínguez a Dél-amerikai Labdarúgó Szövetség elnöke a hónapokkal korábban az Egyesült Államokban megnyert Copa América hatalmas trófeáját - pontosabban annak másolatát - az akkori csapatkapitánynak, Ángel Di Mariának.

A csapat kapusa, a katari vb-döntőn az ünneplésével nem kis botrányt okozó Emiliano Martínez ekkor még nem fért a díszes serleg közelébe, nem úgy mint a lefújás után. A hatalmas győzelmi mámorban persze, hogy megkaparintotta a trófeát, és ahogy azt a hazai szurkolók elvárták, a hatalmas serleget az ágyékához nyomva ugrált.

Ja, és még csapattársát, a keretből most éppen hiányzó Lionel Messit is parodizálta egy kicsit:

De, hogy valami jót is írjunk az Aston Villa 32 éves kapusáról: a válogatottban eddigi 46 meccsén mindössze 17 gólt kapott, és a Chile elleni volt a 34. meccse, amelyen érintetlen maradt a hálója.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!