Vágólapra másolva!
A Serie A-ban botrányos szezonkezdetet produkáló AS Roma kedden reggel kirúgta a csapat edzőjét, a játékosként világbajnok, Daniele De Rossit. Utódját egyelőre nem nevezte meg a klub.

"A döntést a klub érdekében közösen hoztuk meg, hogy az elvárt, eredményes útra léphessünk, még a szezon legelején" - áll az AS Roma szűkszavú közleményében, akik leszögezik, hogy De Rossi továbbra is a Roma család tagja és mindig örömmel látják, valamint köszönetet mondanak az elmúlt hónapokban mutatott elhivatottságáért.

A játékosként 117-szeres olasz válogatott, 2006-ban világbajnok középpályás Olaszországban csak a Roma színeiben játszott, összesen 18 szezont, mielőtt egy idényt az argentin Boca Juniorsban töltött volna.

Edzőként a ferrarai SPAL-nal indult a karrierje, ahonnan fél év után küldték el, miután nem tudta kihúzni a gödörből a kék-fehéreket. A Roma kispadjára 2024. január 16-án ült le, és egy kiváló tavaszi idénnyel az Európa-liga főtáblájára vezette a csapatot. A jelenlegi bajnoki szezonban még nincs győzelme a csapatnak, egy vereséggel és három döntetlennel csak 16.-ak a tabellán, ráadásul a következő szezonban a listavezető Udinesét fogadják.

Kapcsolódó cikkek:

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!