Vágólapra másolva!
A másodosztályú angol labdarúgó-bajnokság 4. fordulójában a Portsmouth hazai pályán 3-1-es vereséget szenvedett a Sunderland csapatától. A találkozón két öngól is született, az elsőhöz hasonlót azonban nagyon ritkán látni.

A Fratton Park közönsége döbbenten figyelhette, amint a vendégek a 31. percben megszerezték a vezetést a hazai védők hathatós közreműködésével. 

Derby County v Portsmouth - Sky Bet League 1
Zak Swanson (b) sem értette, hogyan szerezettek ennyire szerencsétlen öngólt
Fotó: NurPhoto via AFP

Egy szép, rövid passzos támadás után a Sunderland csatára, Eliezer Mayenda lőtt kapura, ám Will Norris bravúrral védte a közeli lövést, majd pánikhelyzetben a kapusról kipattanó labdát Jordan Williams próbálta meg kivágni az ötös vonaláról, de pechjére éppen a csapattársát, az Arsenalban nevelkedett Zak Swansont bombázta telibe, akinek a mellkasáról védhetetlenül pattant a labda a Portsmouth kapujába.

A Sunderland aztán a második játékrész elején öt perc alatt eldöntötte a három pont sorsát, így még az is belefért a vendégeknek, hogy a 91. percben ők is összehoztak egy öngólt. Callum Styles korábbi csapata így negyedszer is nyert és két ponttal vezeti az angol másosztályt a magyar válogatott középpályás jelenlegi együttese, a West Bromwich Albion előtt

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!