Vágólapra másolva!
A spanyol labdarúgó-bajnokságban szereplő FC Barcelona a hivatalos oldalán jelezte, hogy megbüntette a klubot az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA).

A Barcelona hét forduló után hibátlan teljesítménnyel, 23 szerzett góllal vezeti a spanyol bajnokságot. A nyáron érkezett Hansi Flick vezetőedző együttesének egyetlen pontvesztése a Bajnokok Ligája-ligaszakasz múlt heti, első fordulójában történt meg, amikor a 11. perctől kezdve emberhátrányban játszó katalánok 2-1-es vereséget szenvedtek a francia ligában szereplő Monaco otthonában. Éppen ezen a találkozón történtek olyan események, amely miatt az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) büntetést szabott ki a La Liga listavezetőjére.

Barcelona
A Barcelona néhány szurkolójának a Monaco elleni Bajnokok Ligája-meccsen történt viselkedéséért a katalánok a következő idegenbeli BL-meccsüket, a Crvena zvezda ellen a szurkolóik nélkül játsszák
Fotó: Miguel MEDINA / AFP

Nem lehetnek Barcelona-szurkolók a Crvena zvezda elleni, idegenbeli BL-meccsen

A Barcelona szombaton este, az Osasuna pamplonai otthonában lép pályára a spanyol bajnokság nyolcadik fordulójában, majd kedden következik a szezonbeli első hazai BL-meccs a svájci Young Boys ellen. A katalán csapat ideiglenes otthonaként szolgáló Olimpiai Stadionban kedden este még lehet telt ház, a következő idegenbeli, november 6-ai, szerb 

Crvena zvezda elleni BL-mérkőzésen viszont egyetlen Barca-szurkoló sem lehet ott. 

Az UEFA ugyanis pénteken egy meccsre szóló jegyeladási tilalmat szabott ki a Barcelonára, amiért a Monaco stadionjában több vendégdrukker is náci köszöntéssel, "Flick Heil" feliratú zászlóval "üdvözölte" Hansi Flicket. Emellett a klubnak 10 ezer eurós pénzbírságot is fizetnie kell, ezt még egy áprilisi, hasonló eset miatt kapta. Akkor a Paris Saint-Germain elleni BL-meccsen alkalmazták a náci köszöntést a szurkolók, ami miatt felfüggesztett büntetés járt.

A katalán csapat az ítéletet követően tájékoztatott arról, hogy betartja és alkalmazza ezt a szankciót a szerbiai mérkőzésen, és visszatéríti a jegy árát mindazon szurkolóknak, akik már korábban megvásárolták a belépőt.

Kapcsolódó cikkek

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!