Vágólapra másolva!
A 33-szoros német bajnok Bayern München stadionjának címét Franz Beckenbauer tér 5-re változtatja a bajor város vezetése, ezzel is tisztelegve az idén január elején elhunyt legendás focista emléke előtt.

Az átnevezési ceremóniát január 7-én, Beckenbauer halálának egyéves évfordulóján tartják majd - jelentette be a müncheni polgármesteri hivatal csütörtökön.

Az Allianz Aréna címe jelenleg Werner-Heisenberg-Allee 25, ezt változtatják majd meg, s mint írták, ezzel tisztelegni akarnak "Frank Beckenbauer rendkívüli sportteljesítménye előtt". Az ötös házszám az egykori kiváló hátvéd mezszámára utal.

Ő az egyik legnagyobb sportember, aki Münchenből származott. Sikereivel és futball iránti elkötelezettségével kitörölhetetlen nyomot hagyott Németország sporttörténelmén" 

– idézi at MTI Dieter Reitert, München polgármesterét.

Franz Beckenbauer drinks Weissbier
Franz Beckenbauer a Bayern történetének egyik legnagyobb legendája 
Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

Beckenbauer az év elején, 78 esztendősen hunyt el. Játékosként 1974-ben, szövetség kapitányként 1990-ben volt világbajnok, 1972-ben pedig Európa-bajnok is lett a nyugatnémet válogatottal. A Császár becenéven ismert legendás futballista a Bayern színeiben 396 bajnoki meccset játszott a Bundesligában, s játékosként a labdarúgás fejlődését is meghatározta, elegáns stílusával és vezetői személyiségével átalakította a söprögető posztot az 1960-as és 70-es években

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!