Vágólapra másolva!
Szeptember elején igazolt a Tottenham Hotspur labdarúgócsapatához Csiki Anna, akinek komoly céljai vannak a londoni klubbal.

A 40-szeres magyar válogatott focista, Csiki Anna a hónap elején igazolt az angol bajnokság legmagasabb osztályában szereplő Tottenham Hotspur csapatához. A korábban a Ferencváros, majd a svéd Häcken együttesében futballozó 24 éves középpályás 2028-ig szóló szerződést írt alá a londoniakkal, a Spurs színeiben pedig vasárnap tétmeccsen is bemutatkozott, amikor csereként beállt a 4-0-ra megnyert, első fordulós bajnokin. A Tottenham 2019 óta szerepel az angol női élvonalban, és eddig az ötödik hely volt a legjobbja, azaz nemzetközi kupában, BL-ben még nem indult el. Ám Csiki Anna mégis céltudatos, és a Bajnokok Ligája megnyerése a célja azzal a klubbal, ahol ismét együtt dolgozhat korábbi edzőjével, Robert Vilahamnnel.

Csiki Anna, Tottenham, magyar válogatott focista, BL
Csiki Anna céljai komolyak a Tottenhammel, a magyar válogatott focista a BL-t is megnyerné a londoni klubbal
Fotó: ADAM IHSE / TT NEWS AGENCY via AFP

Csiki Anna célja a BL-győzelem – akár a Tottenhammel, akár más csapattal

„Bevallom, úgy érzem magam, mintha legalább egy hónapja itt lennék, annyira befogadó a társaság. Persze ehhez kellett az is, hogy ismerem Robertet, az edzések itt is hasonlóak, mint amit a Häckennél csináltunk vele. Az első meccsemen [a Feyenoord elleni felkészülési találkozón] kezdő voltam, 

szerencsére nagyon jól is sikerült a részemről a debütálás, a csapat is jól teljesített. 

Úgy érzem ez a legfontosabb, hiszen egy klubváltás után az első meccs, az a bizonyos debütálás lényeges, ami nekem jól sikerült és ez is hozzásegített a könnyű beilleszkedéshez – nyilatkozta Csiki Anna a feol.hu-nak. – 

Szeretnék Bajnokok Ligáját nyerni egyszer. Most az a célunk itt Londonban, hogy a BL-ben játszhassunk a következő pár éven belül, nekem jelenleg ez a legfontosabb. 

Az lenne a legjobb, ha a Tottenhammel sikerülne a BL-győzelem, de ha esetleg négy év múlva úgy érzem, hogy ez nem reális, akkor meglátjuk mi lesz, hogyan tovább."

A Women's Super League első magyar játékosa, Csiki Anna többek között a pályafutásáról, a sérüléséről és a szabadidős tevékenységeiről is beszélt, a teljes interjú ITT olvasható el.

Kapcsolódó cikkek

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!