Vágólapra másolva!
A Konferencia-liga selejtezőjének utolsó fordulójában egyaránt kiesett Paks és Puskás Akadémia vasárnapi, paksi mérkőzése 2-1-es hazai győzelemmel zárult a labdarúgó OTP Bank Liga hatodik fordulójában.

Az NB I tabelláját az egymás elleni találkozóig százszázalékos mérleggel vezető Puskás Akadémia a pontvesztéssel is maradt az első helyen. A szintén öt bajnokit lejátszó Paks játékán sokat lendített a félidőben beállt Böde Dániel is, a Windecker József két góljával elért sikerrel pedig Bognár György együttese továbbra sem vesztett pontot hazai pályán az idei bajnokságban.

Nagy Zsolt, Papp Kristóf, NB I, Paks, Puskás Akadémia
Nagy Zsolt és Papp Kristóf párharca a Paks és a Puskás Akadémia NB I-es meccsén
Fotó: facebook.com/paksifcofficialsite

Kiegyenlített volt a játék a meccs elején, de inkább a Paks irányított. A Puskás Akadémia némileg váratlanul jutott vezetéshez az első negyedóra végén: Komáromi György 25 méterről lőtt ballal a bal alsó sarokba. A Paksot kissé megfogta a bekapott gól, igyekezett ugyan támadásokat építeni, de a vendégek kapuja előtt egyáltalán nem volt veszélyes, az ígéretes lehetőségeknél rendre rossz passzok jöttek. A PAFC a vezetése birtokában kontrákkal próbálkozott, illetve gyorsabban ért fel ellenfele tizenhatosához, de a hazai kapusnak sem akadt komoly tennivalója – írta az MTI.

Nagy lendülettel kezdte a második félidőt a Paks, beszorította ellenfelét, majd büntetőből egyenlített. Nissilä találta el a felugró Lenzsért a 16-oson belül, Pintér továbbot intett, de a VAR-vizsgálat alapján utóbb tizenegyest ítélt, melyet Windecker értékesített. Támadásban maradt a hazai csapat és Windecker újabb góljával négy perccel később már vezetett.

Az első félidő inkább a Puskás Akadémia elképzelése szerint alakult, a másodikban viszont a Paks irányított és megérdemelten fordított.

OTP Bank Liga (NB I), 6. forduló:

Paksi FCPuskás Akadémia 2-1 (0-1)
gól: Windecker (56. - tizenegyesből, 60.), illetve Komáromi (16.)

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!