Vágólapra másolva!
A Gulácsi Péterrel és Willi Orbánnal felálló RB Leipzig hazai pályán könnyedén, 4-0-ra nyert az Augsburg ellen a német labdarúgó-bajnokság ötödik fordulójának szombati játéknapján.

A lipcsei együttes már megyedóra után kétgóllal vezetett Benjamin Sesko duplájának köszönhetően. A szlovén válogatott támadó első találata kifejezetten szépségdíjasra sikerült, ráadásul a szezonban az első góljait szerezte, akárcsak Xavi Simons, aki az 57. percben a lipcseiek negyed gólját lőtte.

RB Leipzig v FC Augsburg - Bundesliga, gulácsi péter
Gulácsi Péter hetek óta szenzációs formában véd
Fotó: NurPhoto via AFP

Gulácsi Péter tizenegyest védett

A Leipzig sorozatban a 16. bajnoki mérkőzésén őrizte meg veretlenségét, ezzel megjavította 2019-es klubrekordját - derült ki az MTI beszámolójából. A fölényes győzelemhez a magyar válogatott kapusa többek között azzal járult hozzá, hogy az első félidőben kivédett egy büntetőt. 

Gulácsi már négy, kapott gól nélküli találkozónál jár az idényben.

Gulácsit az idényben már kétszer is a forduló legjobb kapusának választották, az újabb szenzációs védéseinek köszönhetően pedig könnyen lehet, hogy ezúttal sem lesz másképp.

Az Union Berlin Schäfer Andrással a soraiban 1-0-s vereséget szenvedett a Borussia Mönchengladbach otthonában. A hazai csapat a 97. percben szerezte a győztes gólt.

Bundesliga, 5. forduló: 
RB Leipzig-FC Augsburg 4-0 (2-0) 
Borussia Mönchengladbach-Union Berlin 1-0 (0-0) 
SC Freiburg-St. Pauli 0-3 (0-2) 
FSV Mainz 05-1. FC Heidenheim 0-2 (0-1) 
VfL Wolfsburg-VfB Stuttgart 2-2 (1-1) 

Kapcsolódó cikkek:

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!