Vágólapra másolva!
Jamal Musiala alig 15 másodperc elteltével szerzett gólt szombaton a Bundesligában, de ezzel csak a 12. azon a ranglistán, amelyen Szalai Ádám a hatodik helyet foglalja el.

Musiala a Bayern München harmadik leggyorsabb gólszerzőjévé lépett elő azzal, hogy 15 mp alatt bevette a Holstein Kiel (6-1) kapuját.

A labdarúgás históriájával és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezet (IFFHS) hétfőn közzétett listája szerint a Bayern eddigi leggyorsabb gólját változatlanul a brazil Giovane Elber jegyzi, aki 1998-ban 11 másodperc elteltével volt eredményes a Hamburggal szemben 3-0-ra megnyert meccsen. 

SOCCER-BREMEN VS BAYERN
A brazil Giovane Elber a Bayern történetének leggyorsabb gólszerzője
Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

A müncheniek házi csúcslajstromának második helyét Lothar Matthäus foglalja el, neki 13 másodperc kellett, hogy a 6-0-s diadallal zárult mérkőzés első gólját megszerezze 1986-ban a Borussia Mönchengladbach ellen.

A Bayern játékosaként jegyzett szintén 13 másodperc múltával elért gólt Leon Goretzka is, a dolog szépséghibája viszont, hogy ő a bajorok kapuját vette be, vagyis öngólt szerzett az Augsburggal 2019-ben vívott, végül 3-2-re így is megnyert összecsapáson - írta az IFFHS, amelynek "gólsebességi" listáján egy magyar futballista is szerepel. 

FSV Mainz 05 - Eintracht Frankfurt
Szalai Ádám is ott van a Bundesliga leggyorsabb gólszerzői között
Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

Szalai Ádám az által került be a Bundesliga leggyorsabb találatainak elérői közé, méghozzá az abszolút rangsor hatodik helyére, hogy 2013-ban a Mainz labdarúgójaként 12 másodperccel a meccskezdet után bevette a Werder Bremen hálóját az 1-1-re végződött meccsen.

Az abszolút leggyorsabb Bundesliga-gólszerző címet jelenleg ketten viselik: Kevin Volland és Karim Bellarabi, akik egyformán kilenc másodperc elteltével voltak eredményesek. Előbbi a Hoffenheim színeiben 2015-ben a Bayern München (1-2), utóbbi pedig a Bayer Leverkusen játékosaként 2014-ben a Borussia Dortmund (2-0) kapujába talált be.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!