Vágólapra másolva!
Az angol labdarúgó-bajnokság 6. fordulójában a Chelsea Cole Palmer első félidőben szerzett mesternégyesével 4-2-re legyőzte a Brighton csapatát a Stamford Bridge-en, míg az Arsenal 4-2-re nyert az újonc Leicester City ellen az észak-londoni Emirates Stadionban.

A szombati délután rangadón a Brighton már a 7. percben megszerezte a vezetést Georginio Rutter fejesgóljával, ezt követően viszont megrázta magát Cole Palmer, a Chelsea angol válogatott támadója. Az előző szezon legjobb fiatal játékosának megválasztott Palmer a 21. és a 31. perc között mesterhármast ért el, ami a harmadik triplája volt a Chelsea színeiben, ezzel pedig beérte Didier Drogbát, Frank Lampardot és Jimmy Floyd Hasselbainket a klub örök ranglistáján.

Cole Palmer történelmet írt a Brighton elleni meccsen
Fotó: AFP/Glyn Kirk

 A 34. percben a kameruni Carlos Baleba révén szépített a Brighton, de a 41. percben egy újabb góllal Palmer visszaállította a kétgólos különbséget, ezzel pedig 

a Premier League történetének első játékosa lett, aki négy gólt lőtt egy mérkőzés első félidejében. 

A második félidőben a Brighton többet birtokolta a labdát, de Fabian Hürzeler együttese nem tudott komoly veszélyt jelenteni a Chelsea kapujára, így a londoni csapat sorozatban a harmadik meccsét is megnyerte a Premier League-ben. 

A bajnoki címre esélyes Arsenal az újonc Leicester City csapatát fogadta. Mikel Arteta együttese az első félidőben Gabriel Martinelli és Leandro Trossard góljaival kétgólos előnyre tett szert. Úgy tűnt, sima meccs lesz az Arsenalnak, azonban a fordulás James Justin megpattnós fejesgóljával szépített a Leicester, majd a 63. percben Justin egy hatalmas kapásgóllal egyenlített. 

Mads Hermansen hatalmasakat védett az Arsenal elleni meccsen
Fotó: AFP/Adrian Dennis

Ezt követően az Arsenal beszorította a Leicestert, a vendégcsapat dán kapusa, Mads Hermansen 12 védést mutatott be a meccsen, azonban a 94. percben már ő is tehetetlen volt, amikor egy szöglet utáni kavarodást követően Trossard középre lőtt labdája a kapuba csorgott a lábai között. A bekapott gól után a Leicester még ment előre, végül a 100. percben az Arsenal egy kontrával eldöntötte a meccset, amelynek végén a német válogatott Kai Havertz volt eredményes. 

A Brentford hazai pályán 1-1-es döntetlent játszott a West Ham United csapatával. 

A találkozó első gólját a kameruni Bryan Mbeumo lőtte az első percben, ami azért érdekes, mert ezzel a Brentford lett a Premier League történetének első csapata, amely három egymást követő találkozóján is az első percben tudott vezetést szerezni. 

Azonban a dolog némi szépséghibája, hogy ezek közül a meccsek közül egyet sem tudott megnyerni a Brentford. 

Premier League, 6. forduló:
Arsenal-Leicester City 4-2 (2-0)
Brentford-West Ham United 1-1 (1-0)
Chelsea-Brighton 4-2 (4-2)
Everton-Crystal Palace 2-1 (0-1)
Nottingham Forest-Fulham 0-1 (0-0)
Newcastle United-Manchester City 1-1 (0-1)

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!