Vágólapra másolva!
A nemzeti csapat előbb Horvátországot, majd Skóciát fogadja hazai pályán a Nemzetek Ligájában, a soraiban a rutinos támadóval, Cristiano Ronaldóval.

Roberto Martínez, Portugália szövetségi kapitánya a veterán csatár csalódást keltő Európa-bajnokságát követően Cristiano Ronaldót ismét bevette a keretébe a Nemzetek Ligája első két mérkőzésére. Martínez még augusztus végén jelentette be a keretet a szeptember 5-i Horvátország és a szeptember 8-i Skócia elleni hazai mérkőzésekre. 

Az ötszörös Aranylabdás sztár most az Instagram-oldalán jelentkezett be, ahol azt írta, hogy "Örülök, hogy újra itt lehetek", utalva a portugál válogatottra.

A 39 éves Ronaldo 130 találattal vezeti az örökranglistát a válogatott gólokat tekintve a férfiak mezőnyében, de a 2024-es Európa-bajnokságon mind az öt portugál meccsen gólképtelen maradt, mivel a negyeddöntőben Franciaország ellen büntetőpárbajban estek ki. 

Martínez a kontintesbajnokság után azt mondta, hogy csapata „új ciklust” kezd a 2026-os világbajnokságra, amelynek az Egyesült Államok, Kanada és Mexikó ad majd otthont. Ronaldo 41 éves lesz, amikor az észak-amerikai torna elkezdődik, és Martínez az idei Eb-ről való kiesés után azt mondta, „túl korai” lenne megmondani, hogy Ronaldo utolsó mérkőzését játszotta-e hazája színeiben.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!