Vágólapra másolva!
A Manchester United korábbi menedzsere, Ole Gunnar Solskjaer elárulta, hibás döntés volt, hogy 2021-ben leigazolták Cristiano Ronaldót a Juventustól - elismerte, azért tették, hogy megakadályozzák, hogy a Manchester Cityhez igazoljon.

A Vörös Ördögök biztosították a portugál csatár mesés visszatérését, aki eredetileg a Real Madridhoz távozott egy 80 millió fontos üzlet keretében 2009-ben. A veterán támadó aztán hihetetlenül jó első szezont futott a Premier League-ben, hiszen 18 mérkőzésen 24 gólt szerzett minden sorozatot figyelembe véve. A norvég menedzser ugyanakkor elismerte, hogy Ronaldo érkezése hatással volt a United öltözőjére, mivel néhány játékos "kevésbé érezte magát fontosnak".

Solskjaer így nyilatkozott: „Cristiano Ronaldo a világ egyik legjobb játékosa az elmúlt 15 évben. Együtt játszottam vele a Manchester Unitedben. Megvan a közös történelme a klubbal, és ezért, 

miután elhagyta a Juventust, nem hagyhattuk, hogy megvegye őt a Manchester City... Megszereztük a Man Unitednek, de azt hiszem, talán ez hatással volt az egész öltözőre, az öltöző dinamikájára.

Talán más játékosok kevésbé érezték fontosnak magukat, mert természetesen az ő személyében a világ egyik szupersztárja érkezett hozzánk....Jól ment neki akkor, abban az évben ő volt a góllövőlista élén, 24 gólt lőtt, de 10 héttel később engem kirúgtak!"

Euro 2024: Portugal - Slovenia
Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP / dpa Picture-Alliance via AFP/01 July 2024, Hesse, Frankfurt/Main: Soccer, UEFA Euro 2024, European Championship, Portugal - Slovenia, final round, round of 16, Frankfurt Arena, Portugal's Cristiano Ronaldo reacts. Photo: Torsten Silz/dpa (Photo by TORSTEN SILZ / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)

Ronaldo Solskjaer alatt a United talizmánja lett, majd későbbi utódja, Erik ten Hag alatt, aki többször is kihagyta őt a kezdőcsapatból, kirekesztetté vált, majd el is hagyta szezon közben a klubot egy minden szempontból érdekes és furcsa TV-s interjút követően (Piers Morgannek panaszkodott az Európa-bajnok többek között a klub körüli körülményekről, Ten Hagról).

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!