Vágólapra másolva!
A labdarúgó Bajnokok Ligája alapszakaszának első fordulójában a Juventus hazai pályán 3-1-e nyert a PSV Eindhoven ellen. A keddi játéknap másik kora esti mérkőzésén az Aston Villa 3-0-ra győzött a Young Boys otthonában.

A 2024/2025-es szezonra teljesen átlakult a labdarúgó Bajnokok Ligája, amelynek új formátuma szerint nem csoportkörrel indul a főtábla, hanem január végéig ligarendszerű alapszakaszt rendeznek, melyben a 36 csapat egy tabellán szerepel, és valamennyi együttes nyolc mérkőzést játszik. 

Juventus-PSV Eindhoven

A megújult BL alapszakasza a Juventus-PSV Eindhoven mérkőzéssel vette kezdetét, a torinói találkozót a hollandok kezdték veszélyesebben, de komoly helyzet az első negyedórában egyik kapu előtt sem adódott. 

A 21. percben aztán megszerezte a vezetést a Juventust, méghozzá egy csodás góllal: 

a 19 éves török Kenan Yildiz rávezette a védőkre a labdát, majd 14 méterről gyönyörűen csavart a bal felső sarokba.

A 19 éves Kenan Yildiz csodás gólt lőtt a PSV ellen
Fotó: AFP (Photo by Isabella BONOTTO / AFP)

Lendületben maradt a Juve, három perccel később Weston McKennie növelhette volna az előnyt, Joel Drommel kapus azonban lábbal bravúrosan hárított. A 27. percben már a PSV kapusa sem védhetett, Nico Gonzalez szólója után McKennie elé került a labda, az amerikai középpályás pedig higgadtan lőtt a bal alsó sarokba.

A második félidő elején újabb gólt szerzett a torinói sztárcsapat, 

Teun Koopmeiners labdaszerzése után Dusan Vlahovic passzolt Gonzalez elé, az argentin csatár pedig a kapussal szemben nem hibázott.

Nem sok esélyt adott a Juventus a holland csapatnak
Fotó: AFP (Photo by Isabella BONOTTO / AFP)

A hosszabbításban Ismael Saibari góljával még szépített a PSV, de ez a lényegen már nem változtatott, Thiago Motta csapata könnyed 3-1-s sikerrel rajtolt a Bajnokok Ligájában.

Young Boys-Aston Villa

A keddi játéknap másik kora esti meccsén a Premier League-ben szereplő Aston Villa a svájci Young Boys otthonában lépett pályára. 

Az angol csapat szerzett vezetést a 27. percben, egy szögletvariáció után a hosszú oldalon érkező Youri Tielemans elé került a labda, a belga középpályás pedig 12 méterről szépen kilőtte a jobb alsó sarkot. 

Unai Emery együttese a 38. percben növelte az előnyt, a svájciak védőinek hatalmas hibáját Jacob Ramsey használta ki és közelről az üres kapuba passzolt. A 43. percben Ollie Watkins is betalált, de a vendégek újabb gólját kezezés miatt nem adták meg.

Remekül kezdett az Aston Villa a BL-ben
Fotó: AFP (Photo by SEBASTIEN BOZON / AFP)

Az Aston Villa a 78. percben ismét gólt szerzett, Ramsey passzából Jhon Duran állítgatás nékül lőtt a kapuba, de ezt a találatot is elvette kezezés miatt a videóbíró. A 86. percben aztán már szabályos gólt lőttek az angolok, Amadou Onana egy jól eltalált távoli lövéssel állította be a végeredményt, így a Villa magabiztos teljesítménnyel, 3-0-s győzelemmel kezdett a legrangosabb európai kupasorozatban.

Eredmények, alapszakasz, 1. forduló:

Juventus (olasz)-PSV Eindhoven (holland) 3-1 (2-0)

gólszerzők: Yildiz (21.), McKennie (27.), González (52.), illetve Saibari (93.)

Young Boys (svájci)-Aston Villa (angol) 0-3 (0-2)

gólszerzők: Tielemans (27.), Ramsey (38.), Onana (86.)

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!