Vágólapra másolva!
A német első osztályú labdarúgó-bajnokság, azaz a Bundesliga ötödik fordulójának péntek esti mérkőzésén a Dortmund a Bochum együttesét fogadta. A vendégek alaposan bekezdtek, az első félidőben hamar 2-0-s előnybe kerültek, aztán még a szünet előtt 2-1-re szépített a Dortmund, és a folytatásban megfordította a mérkőzést, 4-2-re legyőzve a vendégeket.

Mindössze öt perc, ennyi kellett a vendégeknek, hogy két gólos előnybe kerüljenek a Dortmund pályáján. 

Előbb Bero lőtt a kapuba, majd de Wit volt eredményes, bár ehhez a gólhoz elengedhetetlen volt a dortmundi kapus hathatós segítsége, aki valamiért úgy gondolta, jó ötlet lesz a saját tizenhatosán belül cselezgetni. Nos, nem volt az, az ebből született gólt ITT lehet megnézni. 

Football: Bundesliga - day 5: Borussia Dortmund v VfL Bochum
Fotó: AFP / AFP/AFP or licensors

Aztán a hazaiak a félidő végére némi életjelet mutattak, a 44. percben egy szép akciót követően Guirassy fejelt a kapuba, ezzel 2-1-re szépített a Dortmund és egy gólos hátránnyal mehetett el a szünetre.

Aztán a második 45 percben feltámadt a hazai csapat, de úgy is mondhatjuk, hogy a Bochum állt le, de a lényeg, hogy a Dortmund előbb Emre Can tizenegyesével egyenlített, majd két akció góllal 4-2-re fordított. Guirassy lőtte a harmadik gólt, a negyediket Nmecha szerezte, igaz, itt is fontos szerepet kapott a kapus, aki egész egyszerűen bevédte a labdát (ITT lehet megnézni).

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!