Vágólapra másolva!
Emiliano Martínezt, az argentin labdarúgó-válogatott világbajnok kapusát két mérkőzésre eltiltotta a nemzetközi szövetség (FIFA).

Az Aston Villa futballistáját egyrészt azért büntették, mert szeptember elején a Chile ellen 3-0-ra megnyert világbajnoki selejtezőn olyan obszcén gesztust tett a Copa America-trófeával, mint a 2022-es katari világbajnok megnyerése után a legjobb kapusnak járó különdíjjal.

A katari vb-döntőn az ünneplésével nem kis botrányt okozó Emiliano Martínez a hatalmas győzelmi mámorban megkaparintotta a trófeát, és ahogy azt a hazai szurkolók elvárták, a hatalmas serleget az ágyékához nyomva ugrált. 

Martínez másrészt pedig azért kapott eltiltást, mert néhány nappal később a Kolumbiában 2-1-re elveszített meccs lefújása után megütött egy operatőrt.

A 32 éves futballistának az argentin válogatott következő két - Venezuela és Bolívia elleni - vb-selejtezőjét kell kihagynia októberben.

Az argentin szövetség közleménye szerint egyáltalán nem értenek egyet a FIFA fegyelmi bizottságának döntésével.

Argentína nyolc forduló után 18 ponttal vezeti a dél-amerikai selejtezőcsoportot, Kolumbiának 16, Uruguaynak 15 pontja van.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!