Vágólapra másolva!
Szerda este 21.00-tól lép pályára a Fradi az Anderlecht ellen a megújult Európa-ligában. A házigazdák sok problémával küzdenek mostanában, ebből az egyik legégetőbb a pálya rendkívül pocsék állapota.

A Ferencváros a mérkőzés előtti nap a szokásos rutinjának megfelelően kedd délután megérkezett az Anderlecht stadionjába, hogy egy edzés idejéig birtokba vegye a pályát. Nos, ez nem volt annyira egyszerű, mert nagyjából 100-150 szárnyas pálya bitorló bóklászott rendkívül békésen a rossz állapotú gyepen, ahol a rendezők azt gondolták, ha friss fűmagokat vetnek, akkor azzal orvosolhatják a bajt. 

A bajt, ami lényegében annyi, hogy a fű szinte érintésre kijön a talajból, ami finoman fogalmazva sem ideális egy labdarúgó-mérkőzés kapcsán.

A galambok pedig köszönték szépen, éltek a lehetőséggel és mint a ház udvarán kapirgáló tyúkok, szorgalmasan mászkáltak keresztül-kasul a pályán, hogy fűmagokkal tömjék tele a hasukat. Az élelmes belgák aztán a kézi elhessegetés helyet bevetették a nagyágyút, jelen esetben a nagy stadion hangfalakat és egy héja vijjogását bejátszva keltettek pánikot a galambsokaság soraiban.

Ez egyébként annyira jól sikerült, hogy az összes madár elrepült a stadionból, pedig az éppen csipegető galambok mellett akadtak békésen szundikáló egyedek is a gyepen.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!