Vágólapra másolva!
Gianni Infantino, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnöke rendkívüli ülést hívott össze, miután a jövő nyárra kiírt történelmi, 32 csapatos klubvilágbajnokság közvetítésére még egyetlen globális televíziós csatorna sem jelentekezett.

2025. június 15. és július 13. között az Egyesült Államokban rendezik meg a focitörténelem első 32 csapatos klubvilágbajnokságát. Az ötlet természetesen a FIFA-elnök, Gianni Infantino fejéből pattant ki, és akkor is keresztülvitte, ha rajta kívül nagyon kevesek tetszését nyerte el. Maga a terv egyébként - legalábbis a FIFA - részéről érthető: a világ legjobb klubcsapatait felvonultató torna iránt bizonyára nagy lesz az érdeklődés és szép pénzt hoz a konyhára.

Infantino, Gianni, FIFA,
Gianni Infantinónak valóban nem sok oka van a mosolygásra
Fotó: AFP

Így aztán hiába tiltakoztak játékosok és edzők, az érdekelt klub gyorsan elhallgattatták őket, így aztán egy hosszabb nyári szabadság helyett ismét egy egy hónapos torna vár a világ legjobbjaira.

Azonban a nagy terv úgy tűnik a globális televíziós partnereknek és társaságoknak sem tetszik. A The Athletic értesülései szerint ugyanis Infantino kénytelen volt egy rendkívüli ülést összehívni, miután még egyetlen globális tévétársaságnak sem tudta eladni a FIFA a közvetítési jogokat. Az pedig, hogy maga a FIFA elnöke avatkozott be ebbe a folyamatba, csak újabb aggodalmat szült az iparág szereplői körében.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!