Vágólapra másolva!
Győzelemmel mutatkozott be az angol válogatott kispadján a megbízott "minőségben" szövetségi kapitány Lee Carsley, akinek együttese 2-0-ra diadalmaskodott Írország vendégekét a labdarúgó Nemzetek Ligája nyitófordulójának szombati játéknapján.

Az angol válogatott éléről az elveszített Európa-bajnoki döntőt követően távozott Garreth Southgate, akinek helyére augusztusban egyelőre ideiglenesen nevezték ki a 2021 óta az U21-es nemzeti csapatot irányító Carsleyt.

Az 50 éves szakember már a meccs előtt össztűz alá került a szigetországi médiában, a Magyar Nemzet pedig azt írja, hogy Carsley a bevonulásakor tovább rontott a helyzetén. 

776196215
Lee Carsley, az angol válogatott megbízott szövetségi kapitánya
Fotó: AFP

A megbízott kapitány a meccs előtt kijelentette, hogy nem fogja énekelni az angol himnuszt a meccs előtt, ugyanis játékosként az ír válogatottban játszott, ráadásul korábban az angol U21-es csapatot irányítva sem énekelte a himnuszt a mérkőzések előtt. 

Mindezek után a pályára érkezéskor tévedésből az ír kispadra ült le.

Az angol szurkolók az X-en neki us estek Carsley-nak, aztán viszont Declan Rice-t találták meg. Az Arsenal középpályása nem ünnepelte meg a vezetést jelentő találatát. Nem véletlenül, hiszen ő is volt ír válogatott, háromszor még a felnőttek között is pályára lépett, mielőtt mégis Anglia mellett döntött. 

776196215
Declan Rice nem ünnepelte az írek elleni bombagólját
Fotó: AFP

És ha még mindig nem lett volna elég bonyolult a helyzet, az angol válogatott második gólját Jack Grealish szerezte, aki egészen az U21-ig szintén az ír nemzeti csapatban szerepelt.

Bár a Manchester City sztárját ez egyáltalán nem zavarta, óriási ünneplést csapott a gólja után.

Nemzetek Ligája, 1. forduló: B divízió: 
2. csoport:
Írország-Anglia 0-2 (0-2)
3. csoport:
Georgia-Csehország 4-1 (1-0)

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!