Vágólapra másolva!
A La Liga elnöke, Javier Tebas börtönbüntetést követelt a meccsek alatt a játékosokat rasszista módon bántalmazó szurkolókra.

Tebas üdvözölte egy spanyol bíróság e heti döntését, amely 12 hónap felfüggesztett börtönbüntetést szabott ki egy Mallorca-szurkolóra, aki 2023 februárjában rasszista sértéseket használt a Real Madrid csatára, Vinícius Júnior és a Villarreal játékosa, Samuel Chukwueze ellen. „Ez az ítélet egy a sok közül, amely azokból [az ügyekből] származhat, amelyek még folyamatban vannak, bírósági szinten” - mondta Tebas az ESPN-nek. 

„A végsőkig folytatjuk; ha börtönbe kell zárni azokat, akik rasszizmust kiabálnak vagy énekelnek, mi ott leszünk.” 

A rasszizmus a labdarúgásban visszatérő probléma Spanyolországban, a madridi Viníciust többször zaklatták egyes ellenfél szurkolói.

Fotó: AFP / AFP or licensors/The president of the Spanish football league 'La Liga', Javier Tebas, speaks as he takes part in the forum “Defense of the European Football Ecosystem”, organized by La Vanguardia journal, on March 16, 2023 in Barcelona. (Photo by Pau BARRENA / AFP)

Tebas dicsérte a lelátók közönségének aktív részvételét, akik rámutatnak a rasszista viselkedésre. „Ez az egyik dolog, ami a Vinícius ügyet mássá tette” - mondta Tebas. 

„Korábban az emberek nem mutogattak, most viszont ujjal mutogatnak, és azt mondják, hogy nem akarják ezeket az embereket a futballban látni.” 

Tebas azt is elmondta, hogy szerinte Vinícius, aki az elmúlt szezonban La Ligát és Bajnokok Ligáját nyert a Madriddal, a Ballon d'Or esélyese, a La Liga növekvő erejét mutatja.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!