Vágólapra másolva!
Olasz sajtóhírek szerint az AC Milan labdarúgócsapatának következő edzője Thomas Tuchel lehet. Tuchel a korábbi klubjaihoz hasonlóan másodedzőként Lőw Zsoltot viheti Milánóba.

Az AC Milan vasárnap este, több mint két év után győzni tudott a városi rivális Internazionale otthonában a Serie A-ban, ennek ellenére Paulo Fonseca vezetőedző állása nagy veszélyben van. A portugál szakember agresszív, letámadásra épülő futballt ígért a szurkolóknak, a szezont azonban pocsékul kezdte: három forduló után nyeretlen volt a bajnokságban, a Bajnokok Ligája-főtábla első körében pedig a Liverpool 3-1-re győzött a San Siróban. Nicoló Schira sportújságíró arról számolt be, hogy a milánói vezetőségnek már most elege van Fonsecából, és a városi derbi megnyerésétől függetlenül menesztik őt – az utódja pedig a Thomas Tuchel, Lőw Zsolt páros lehet.

Lőw Zsolt, edző
Lőw Zsolt az AC Milan kispadjára kerülhet Thomas Tuchel segítőjeként
Fotó: Tom Weller / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

Lőw Zsolt és Thomas Tuchel az AC Milannál folytathatja a közös munkát

A Metropol arról számolt be, hogy Paulo Fonseca utódjelölteiből nincsen hiány, az elmúlt napokban Edin Terzic, Igor Tudor, Massimiliano Allegri, és Maurizio Sarri neve is megjelent az olasz sajtóban Thomas Tuchelé mellett. Utóbbi a kinevezése esetén minden bizonnyal – hasonlóan a korábbi alkalmakhoz – vinné magával Milánóba Lőw Zsoltot, a páros ezzel újabb patinás klubot irányítana.

A játékospályafutását 2011-ben befejező Lőw Zsolt a visszavonulása óta az osztrák Liefering és Salzburg, majd a német RB Leipzig, a francia Paris Saint-Germain, az angol Chelsea és a német Bayern München másodedzője volt. A Bayerntől Thomas Tuchellel együtt az előző szezon végén távozott. 

Amennyiben valóban igazak a sajtóértesülések, abban az esetben a 2-szeres Bajnokok Ligája-győztes Chelsea és a 6-szoros BEK/BL-győztes Bayern München után egy nemzetközi szinten még eredményesebb klubhoz kerülhet Lőw Zsolt, hiszen az AC Milan a BEK-et/BL-t hét alkalommal is megnyerte.

Kapcsolódó cikkek

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!