Vágólapra másolva!
Az uruguayi labdarúgó-válogatott legendás játékosa, Luis Suárez pár nappal ezelőtt vonult vissza a válogatottságtól. Uruguayban sokan sírtak, amikor ez a pillanat bekövetkezett, de a meghatottságot most felváltotta a döbbenet.

Az uruguayi labdarúgó-válogatott legendás játékosa, Luis Suárez szeptember 6-án, pénteken a Paraguay elleni 0-0-ra végződött vb-seletezőn játszott utoljára hazája nemzeti csapatában. A meccs után stadion közepén színpadot ácsoltak és ott köszöntek el az ország legendás focistájától. 

Luis Suárez, aki elhagyta az uruguayi váogatottat
Fotó: AFP

Suárez búcsúbeszédében felidézte pályafutását, a világbajnokságokat, ahol pályára lépett. 

Majd azt mondta, hogy gyakorlatilag mindent a válogatott korábbi szövetségi kapitányának, Óscar Tabareznek köszönhetett.

 Az Inter Miamiban játszó Suárez 143 hivatalos meccset játszott hazája válogatottjában, 69 gólt szerzett. Emellett két világbajnokságon is szerepelt, 2010-ben és 2014-ben, valamint bajnok lett a 2011-es Argentínában megrendezett Copa Américán.

Térjünk most vissza még az elmúlt hét péntekjére. Nem sokkal a Paraguay ellen vívott vb-selejtező előtt jött a hír, hogy az idei Copa Américán történt botrány miatt (ez volt az az eset, amikor a Kolumbia ellen vívott elődöntő után az urugayi játékosok egy része a lelátón a szurkolókkal verekedett) Darwin Núñez ötmeccses büntetést kapott, Rodrigo Bentancur pedig négy meccsen nem játszhat a nemzeti csapatban. Az uruguayiakat különösen Darwin Núñez eltiltása sokkolta, hiszen a Liverpoolban játszó focista a válogatott egyik legfontosabb embere. A Liverpool angliai csatárának hiányával Luis Suárez jelenléte sokkal fontosabb lett volna, mint azt bárki is gondolta. Az ESPN újságírója, Diego Muñoz tisztázta az okot, hogy Suárez miért nem játszik tovább a nemzeti csapatban. 

Amikor a Copa América véget ért, Suárez arra gondolt, hogy az év végéig mindenképpen a válogatottban marad. Ezt az elképzelést az is megerősítette, amikor Darwin Núñez öt meccsre szóló eltiltása ismertté vált” –

 mondta az újságíró.

Suárez éppen ezért ült le az uruguayi válogatott jelenlegi szövetégi kapitányával, Marcelo Bielsával. Ám a vele folytatott megbeszélés után a 37 éves támadó végül úgy döntött, hogy visszavonul a válogatottságtól. „Amikor Suárez beszélt Bielsával, azt mondta neki, hogy ha a szövetségi kapitánynak szüksége lesz rá, akkor az év végéig szívesen marad a válogatottban. 

Bielsa erre azt mondta, hogy nem tud biztosítékot adni neki arra, hogy a következő mérkőzésekre behívják a keretbe. Amikor ez így elhangzott, Suárez úgy döntött, hogy véget vet a válogatott karrierjének” –

 zárta gondolatait az ESPN újságírója.

Marcelo Bielsa megalázta Suárezt
Fotó: AFP 

Nyugodtan mondhatjuk, hogy - ismerve az uruguayi válogatott jelenlegi helyzetét - ennél jobban nem alázhatták volna meg a legedás játékost.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!