Vágólapra másolva!
Az Európai Minifutball Szövetség (EMF) 2024-ben is a bulgáriai Naposparton rendezi az EURO CUP-ot szeptember 18-21. között. A nyitónapon az Albidok FC 2-1-es győzelemmel kezdett a szerb Dag&Red Intercafe Novi Sad ellen a csoportkörben, míg a Szilasi és Barátai a 2019-es BL-győztes montenegrói Dadi Gradnja Podgoricától 1-0-ra kikapott.

A szerdai nyitónapon elsőként az Albidok FC lépett pályára a magyar csapatok közül. 

Albidok FC, minifoci
Győzelemmel kezdett az Albidik FC
Fotó: EMF

Albidok-siker, Szilasi-vereség Bulgáriában

A 10. percben Rozman Sándor szerzett vezetést a szerb Dag&Red Intercafe Novi Sad ellen, majd a 23. percben Rozman újabb találatával már kétgólos volt az előny.

 Egy perccel a meccs vége előtt Nenad Zlonoga még szépített, de a magyar együttes így is nyerni tudott 2-1-re és nagyon fontos sikerrel kezdte az EURO CUP-ot az A csoportban.

"Az első perctől nagyon szervezettek voltunk, nagyon jól védekeztünk. Több helyzetünk is volt, ami kimaradt, de a két gólomnak nagyon örülök. Próbáltunk azzal a csapattal érkezni, amelyik Budapesten az élvonalban már második alkalommal lett bajnok. A szervezettségnek köszönhető a siker. Nagyon jók a pályák, kiváló a szervezés. Nagyon jó csapatok vannak, nagyon örülünk, hogy itt lehetünk" - összegzett a kétgólos Rozman Sándor.

A több magyar válogatott játékossal - többek között a csapatkapitány, Barabás Miklóssal - felálló Szilasi és Barátai késő este lépett pályára a 2019-es BL-győztes montenegrói Dadi Gradnja Podgorica ellen a D jelű négyeben. 

A találkozó hatalmas taktikai csatát hozott, sokáig nem is esett gól. Végül a 34. percben Nikola Popovics találata döntötte el a három pont sorsát.

Szilasi és Barátai, minifoci
Kövesdi Zsomborék pénteken javíthatnak 
Fotó: EMF

"Tudtuk előre, hogy a csoportban ez lesz a legnehezebb mérkőzés. Nagyon jó csapat ellen játszottunk, bármelyik oldalra eldőlhetett volna a meccs. Végül a gólt az ők szerezeték,úgy, hogy az utolsó két érintés a miénk volt, ami nagyon bántó. A végén volt esélyünk egyenlíteni, de Lovász Bence lövésénél nagyot védett a kapus, ráadásul egy büntető is elmaradt. Ez van, megyünk tovább, két meccsünk van javítani és továbbjutni. Ami a körülményeket illeti, minden adott a jó szerepléshez" - mondta a Szilasi és Barátai csapatvezetője, Szilasi Milán.

Csütörtökön a csoportmeccsekkel folytatódnak a küzdelmek Bulgáriában.

EMF EURO CUP, csoportkör, magyar eredmények:
1. forduló:
A csoport:
09.18: Albidok FC-Dag&Red Intercafe Novi Sad (szerb) 2-1 (1-0)
Magyar gólszerzők: (Rozman 2)
D csoport:
09.18: Szilasi és Barátai-Dadi Gradnja Podgorica (montenegrói) 0-1 (0-0)

A részletes program és az további eredmények a linkre kattintva érhetőek el.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!