Vágólapra másolva!
Az Európai Minifutball Szövetség (EMF) 2024-ben is a bulgáriai Naposparton rendezi az EURO CUP-ot szeptember 18-21. között. A szerdai nyitónap után csütörtökön a csoportmérkőzésekkel folytatódtak a küzdelmek: a Szilasi és Barátai a nyitómeccsen elszenvedett vereség után két találkozót nyert és második helyen jutott a nyolcaddöntőbe, míg az Albidok FC hiába győzte le az első összecsapáson a szerb ellenfelét, egy-egy döntetlen és vereség után búcsúzott a tornától.

Mint ismert, szerdán az Albidok FC 2-1-es győzelemmel kezdett a szerb Dag&Red Intercafe Novi Sad ellen, míg a Szilasi és Barátai a 2019-es BL-győztes montenegrói Dadi Gradnja Podgoricától 1-0-ra kikapott.

Szilasi és Barátai, minifoci, Barabás Miklós
Barabás Miklósék a nyolcaddöntőbe jutottak 
Fotó: EMF

A Szilasi és Barátai továbbjutott, az Albidok kiesett

Csütörtökön az Albidok először 2-2-es döntetlent játszott a bolgár Nyama Myasto Veliko Tarnovo ellen. A magyar csapat góljait Végh András és Kizman Gergely szerezte, utóbbi a 40. percben tudott egyenlíteni a találkozó legvégén.

Ezt követően délután jöhetett a sorsdöntő török Sirius Ekspertiz Istanbul elleni mérkőzés, amelyen Rozman Sándor már az 1. percben megszerezte a vezetést.

 A törökök azonban nem adták fel, Kayhan Mencuk duplájával fordítani tudtak - a második gól a 38. percben esett -, így az Albidok a csoportja harmadik helyén végzett négy ponttal, végül nem került a két legjobb harmadik közé, így kiesett.

"Nagyon nehéz meccs volt, rettentő kemény és agresszív csapat volt. Nem tudtuk játszani a saját focinkat. Hat az öt ellen játszottak, nekünk vissza kellett húzódni. Nagyon örülök a gólomnak" - mondta Kizman Gergely a bolgárok elleni meccset követően. Hozzátette, mindent megtesznek majd a továbbjutásért a folytatásban, sajnos ez végül nem sikerült.

Albidok, minifoci
Az Albidoknak nem jött össze a bravúr
Fotó: EMF

A több magyar minifoci-válogatott focistát is felvonultató Szilasi és Barátai a nyitókörben elszenvedett vereség után nem volt könnyű helyzetben, de csütörtökön fantasztikusan játszott mindkét meccsen. Előbb a Spartak Veliko Tarnovo ellen nyert 5-1-re, a találkozón Kövesdi Zsombor kétszer volt eredményes, mellette Barabás Miklós, Besnyő Dániel és Lovász Bence is betalált.

A Szilasi számára is jött a sorsdöntő összecsapás, méghozzá az izraeli Burger Saloon Red Meat Afula ellen.

 A magyar együttes végül 3-1-re nyert Kövesdi Zsombor, Kajtár Benjamin és Barabás Miklós góljával, így a második lett a D jelű négyesben.

A magyar válogatott csapatkapitánya, Barabás Miklós a Tarnovo elleni 5-1-es sikert követően elmondta, tudták, hogy nyerniük kell, ha életben akarják tartani a továbbjutási esélyeiket.

"Sokáig ki-ki meccset játszottunk. 2-0 után már megnyugodott a csapat, a szünet után azonban nem igazán tudtuk folytatni a saját játékunkat. Viszont jött egy kiállítás, amely után már be tudtuk biztosítani a győzelmünket."

A továbbjutást követően pedig a Szilasi és Barátai kapusa, Mészáros Dániel nyilatkozott boldogan.

"Eszméletlenül nehéz meccs volt, de a csapat nagyon jól teljesített. Védekezésben folyamatosan kisegítettük egymást, nagyon büszke vagyok mindenkire. Igazából csak tartogatni tudták a labdát, így megérdemelten nyertünk."

A Szilasi és Barátai pénteken magyar idő szerint 10.15-kor lép pályára a nyolcaddöntőben címvédő román Borussia Sibiu ellen.

EMF EURO CUP, csoportkör, magyar eredmények:
A csoport:
09.18.: Albidok FC-Dag&Red Intercafe Novi Sad (szerb) 2-1 (1-0)
Magyar gólszerzők: (Rozman 2)
09.19.: Albidok FC-Nyama Myasto Veliko Tarnovo (bolgár) 2-2 (1-1)
Magyar gólszerzők: (Végh, Kizman)
09.19.: Albidok FC-Sirius Ekspertiz Istanbul (török) 1-2 (1-1)
Magyar gólszerzők: (Rozman)
D csoport:
09.18: Szilasi és Barátai-Dadi Gradnja Podgorica (montenegrói) 0-1 (0-0)
09.19.: Szilasi és Barátai-Spartak Veliko Tarnovo (bolgár) 5-1 (2-0)
Magyar gólszerzők: (Kövesdi 2, Lovász, Besnyő, Barabás)
09.19.: Szilasi és Barátai-Burger Saloon Red Meat Afula (izraeli) 3-1 (0-0)
Magyar gólszerzők: (Kövesdi, Kajtár, Barabás)

A részletes program és az további eredmények a linkre kattintva érhetőek el.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!