Vágólapra másolva!
A labdarúgó Nemzetek Ligája A divíziójának első fordulójában az olasz válogatott hátrányból fordítva 3-1-re legyőzte a francia csapatot, ezzel 70 év után tudott ismét nyerni Párizsban.

Álomszerűen kezdte a meccset a francia válogatott, amely már 12 másodperc után megszerezte a vezetést Bradley Barcola révén. Egy hátraadott passz után Di Lorenzo volt túlságosan könnyelmű, a PSG szélsője lecsapott labdára és egészen a kapuig sprintelt, majd párizsi klubtársa, Gianluigi Donnarumma kezei között a hálóba bombázott. Ha a statisztikusok nem tévednek, akkor

az idei évben már 14 gólnál járó 22 éves támadó a francia válogatott történetének leggyorsabb gólját szerezte.

Football: UEFA Nations League - League A day 1: Group 2 France v Italy
Hatodik válogatott meccsén első gólját szerezte Bradley Barcola
Fotó: AFP

Kis híján góllal válaszolt az olasz csapat, amely legutóbb 70 éve tudott nyerni Párizsban, de Retegui közeli fejese a felső lécen csattant. A folytatásban is nagy kedvvel játszott mindkét csapat, és a 30. percben egy szenzációs támadás után hatalmas góllal egyenlítettek a vendégek: Tonali sarokkal adott passzát Federico Di Marco bombázta a bal felső sarokba. 

  • Érdekesség, hogy Dimarco gólja előtt Daniele De Rossi volt az utolsó olasz játékos, aki tétmérkőzésen gólt tudott szerezni Franciaország ellen. Az AS Roma legendája a 2008-as Eb-n volt eredményes.

A szünetig még volt egy nagy helyzete a franciáknak, de Barcola centikkel a bal kapufa mellé lőtt. 

Football: UEFA Nations League - League A day 1: Group 2 France v Italy
Álomkezdés után hatalmas pofont kapott a francia válogatott 
Fotó: AFP / AFP/AFP or licensors

A második félidő elején aztán fordítani tudott Luciano Spalletti együttese, ugyanis egy hazai labdavesztés után villámgyors kontrát indítottak az olaszok, Raspadori jobb szélről középre tett labdáját pedig Davide Frattesi lőtte estében a kapuba. A 68. percben egy pillanatra a szívükhöz kaptak az olasz drukkerek, miután Dembélé estében hátulról vádlin rúgta Calafiorit, aki először úgy tűnt, nem tudja folytatni a játékot, de végül maradt a pályán.

A 74. percben aztán a vendégek a harmadik góljukat is megszerezték, miután az elmélázó Saliba mellett Raspadori szerzett labdát, majd a bal alsóba emelt. A hátralévő időben az eredmény már nem változott, így az olasz válogatott megszakította rossz sorozatát a franciák ellen és 70 év után ismét nyerni tudott Párizsban.

A csoport másik meccsén Belgium Kevin de Bruyne duplájának is köszönhetően 3-1-re legyőzte Izraelt a debreceni Nagyerdei Stadionban rendezett zárt kapus találkozón.

A divízió, 2. csoport: 

Belgium-Izrael 3-1 (1-1)

Franciaország-Olaszország 1-3 (1-1)

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!